<

Другий молитовний сніданок відбувся у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 31.05.2019 / Новини / /
Перегляди
9
/ 1 коментар

31-го травня у Луцьку відбувся Другий молитовний сніданок, на який зібрались понад двісті представників релігійних конфесій, бізнесу, учасників АТО, медиків, педагогів та громадськості.

Захід пройшов у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Цьогоріч він приурочений до Дня захисту дітей. Гості молитовного сніданку збирали кошти на дороговартісний дихальний апарат для Волинського обласного перинатального центру, – пишуть Волинські новини.

До участі у заході запросили народних депутатів України, представників релігійних організацій, меценатів, бізнесменів, науковців, медиків, педагогів, родини загиблих учасників АТО, прийомні родини, представників будинків сімейного типу, дітей-сиріт, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

У фоє театру гостей зустрічав камерний оркестр «Con Moto». Після того, як усі гості зібрались у залі та зайняли свої місця, відбулася спільна молитва «Отче наш» у виконанні архієрейського хору «Оранта».

Під час благодійного заходу учасники мали змогу взяти участь у благодійному зборі коштів. Перерахувати гроші можна було на розрахунковий рахунок Волинського обласного перинатального центру, який вказали на спеціальних інформаційних картках. Крім цього, благодійні пожертви здійснювали, поклавши кошти до скриньок.

Відкриваючи Другий молитовний сніданок, виконувач обов’язків генерального директора Волинського обласного перинатального центру Ірина Горавська подякувала усім присутнім за те, що, попри величезну зайнятість, долучилися до благодійного заходу.

Вона зазначила, що діти – це майбутнє України, тому завершення та відкриття нового перинатального центру, у стінах якого рятуватимуть маленькі життя, настільки важливе не лише для Волині, а й для України в цілому.

З її слів, перш за все, Волинський обласний перинатальний центр – це пологовий будинок:

«Це – унікальний проект для всієї Волині. Тим, що це – новозбудоване приміщення з високотехнологічним обладнанням, де створені усі умови для комфортного перебування мам із дітками. У ньому будуть надавати увесь спектр послуг, необхідний для немовлят та мам, починаючи від лікування важких форм безпліддя, запліднення, супроводу вагітності, власне, самих пологів, і закінчуючи виходжуванням недоношених діток, їх реабілітацією медичним супроводом та супроводом протягом першого року життя.

Із допомогою висококваліфікованих спеціалістів та надсучасного обладнання, ми зможемо надавати повний об’єм висоякісної медичної допомоги. Запозичення та впровадження іноземного досвіду в перинатальній сфері – все це допоможе лікувати діток з масою від 500 грамів. Незабаром відбудеться відкриття цього унікального закладу. Але для того, щоб надавати такі послуги і рятувати дитячі життя нам не вистачає дороговартісного дихального апарату. Таке обладнання допоможе зменшити захворюваність та інвалідність недоношених дітей. Тому я від імені колективу, майбутніх і теперішніх мам, прошу вас долучитися до цієї доброї справи.», – звернулася нинішня очільниця Волинського обласного перинатального центру до присутніх.

До слова запросили радника Луцького міського голови, голову оргкомітету Другого молитовного сніданку Волині Ігоря Поліщука. Від імені організаційного комітету Другого молитовного сніданку він привітав усіх гостей заходу:

«Сьогодні чудовий день, тому що уже вдруге на одному заході зібралися представники різних релігійних конфесій, політичних партій, органів виконавчої влади, діти-сироти, опікуни, ветерани АТО, вдови загиблих Героїв на сході, зібралися разом для благородної мети.

Сьогодні той день, коли ми можемо прославити Бога та зробити хорошу благодійну справу заради дітей. Всі ми тут об’єднані бажанням бачити Україну сильною і успішною. Але Україна буде успішною тоді, коли в кожного управлінця – від голови найменшого посту до президента України – буде відповідальність.

Україна буде успішною тоді, коли кожна людина, яка бере участь у доленосному для країни рішенні буде мати розуміння того, що вона несе відповідальність за роботу. Неможливо бути успішній країні, де люди не люблять людей.

У святому писанні йдеться: «Улюблені, любім один одного, бо від Бога любов, і кожен, хто любить, родився від Бога та відає Бога! Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов!». Тож любімо один одного, любімо наших дітей, наших батьків, наших опонентів, бо до цього нас закликає святе письмо. Любімо нашу країну і любімо Господа», – закликав усіх присутніх радник міського голови.

З вітальним словом до присутніх звернувся і поважний гість з США, один з ключових організаторів Національних молитовних сніданків у Вашингтоні Даґ Бьорлі. Він пригадав, що вперше приїхав в Україну ще в 1965 році, будучи студентом. «В той час всі говорили про Леніна. Проте Ленін не може змінити серця людей. Є лише один у всесвіті, хто може це зробити – його звати Ісус. Тому коли ми зустрічаємось, то робимо це не в ім’я християнства, а в ім’я Ісуса», – пояснив містер Бьорлі.

Згодом представники волинської медичної галузі разом із присутніми у залі виголосили спільну молитву за здоров’я усіх дітей. Так, до молитви, серед інших, запросили виконувачку обов’язків директора Волинського обласного перинатального центру Ірину Горавську, головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку Михайла Токарчука та генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Сергія Ляшенка.

Також спільно помолилися за долю України й представники різних релігійних конфесій. У молитві за дану Богом країну, серед інших, схилили голови митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ-ординарій Луцької дієцезії Віталій Скомаровський та декан Луцького екзархату Української греко-католицької церкви отець Терентій.

Окремо представники різних релігійних конфесій молились за сиріт і нужденних, за мир та за батьків. Другий молитовний сніданок Волині завершили спільною молитвою і виконанням духовного гімну «Боже Великий, Єдиний» у виконанні хору «Волинські дзвони» храму Всіх Святих Землі Волинської.

Нагадаємо, під час Першого молитовного сніданку Волині, проведеного у Луцьку в День захисту дітей 1 червня минулого року, були зібрані кошти у сумі понад 500 тисяч гривень для придбання сучасного гемоаналізатора для Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Він дає можливість проводити дуже детальний аналіз стану клітин крові по 28 діагностичних параметрах, який дозволяє проводити чітку і швидку діагностику та призначати адекватне і ефективне лікування для онкологічних і гематологічних хворих.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер