<

«ДроваЄ»: в Україні запрацював інтернет-магазин з продажу дров

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 19.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
741
/ Коментарі відсутні

Українці можуть придбати дрова у державному інтернет-магазині «ДроваЄ». На одну особу встановлено ліміт на покупку в 15 кубометрів дров на опалювальний сезон.

Лісгоспи вже приймають онлайн-замовлення від українців, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Щоб купити дрова потрібно:

  • зайти на ресурс https://drovae.gov.ua/ та авторизуватися через електронний цифровий підпис або банк, яким користуєтеся;
  • вказати адресу доставки дров. Система автоматично підтягне найближчі до вас лісгоспи та продукцію, яку можна замовити. Кожен постачальник буде пропонувати той асортимент, який є в наявності;
  • визначитися із видом та обсягом деревини, обрати функцію з доставкою чи без;
  • оплатити замовлення або чекати на дзвінок оператора для вирішення питань з логістикою.

«Заготівля дров для українців триває. Вже реалізовано 2 млн 439 тис. кубометрів деревини. На складах наразі є близько 187 тис. кубічних метрів. Загалом до кінця року лісгоспи Держлісагентства планують реалізувати 1,1 млн кубічних метрів дров», – йдеться у повідомленні.

Для забезпечення паливними дровами найбільш вразливих категорій громадян на прифронтових територіях уряд розподілив серед обласних військових адміністрацій 563 мільйони гривень. \

Вони підуть на закупівлю та доставлення дров для населення Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Складний опалювальний сезон в Україні

Українці готуються до складного опалювального сезону та запасаються дровами. Порівняно з минулим роком, ціна на дрова в Україні зросла приблизно на 25%.

27 вересня уряд проголосував постанову щодо забезпечення дровами територій, які на лінії фронту, тимчасово окупованих, деокупованих.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно – щойно середньодобова температура опуститься нижче +8 градусів протягом трьох днів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що температурний мінімум у житлових приміщеннях взимку буде знижений до 16 градусів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер