<

Доїдають миші: вкрадена гуманітарка гниє на складах у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:22 | 26.02.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
9548
/ коментарів 10

Пакунки з військовою амуніцією, продуктами, медичним обладнанням іноземці відправляли безкоштовно. Для військових та цивільних в Україну. Але десятки фур іноземної допомоги застрягли в столиці. На складах лежать тони допомоги від Японії та Польщі, Азербайджану, Великобританії та інших країн. Продукти харчування гниють і псуються, військова амуніція припадає пилом.

Розголосу історія набула завдяки господарям складів, які здають їх в оренду, пише УНІАН.

Орендодавець Василь Мойсеєнко, директор товариства «Дорога до життя» каже, що дізнався про цю схованку ще восени. І одразу повідомив всі компетентні органи.

Загалом «гуманітарка» зберігається тут майже від початку великої війни – з весни минулого року.

«Це було дуже страшно – заходиш, а криси бігають по гуманітарці і це все їдять. На цих складах є все: медикаменти, медичне обладнання, ноші для військових, військові пайки, гуманітарні бокси, які надавалися для України. Надалі я дізнався, надавалися Україні, а вони зберігаються на цих приватних складах», – розповів Мойсеєнко.

Шоковані побаченим були і охоронці складів. Представник охоронної фірми Pitbull Security Павло Чайка одним із перших попав всередину приміщень. Десятки ящиків, що побачив, були марковані написами «безплатно» і «гуманітарна допомога».

«Ми на одному зі складів побачили військову амуніцію, це саме костюми саперів, які призначені для розмінування – шоломи, бронежилети з захистом. Також дуже багато є евакуаційних ношей, які для медичних автомобілів комплектуються. Складається таке враження, що у нас (на передовій, – ред.) всі всім забезпечені та нікому це не потрібно», – обурився Чайка.

Експертну оцінку такому поводженню з гуманітарною допомогою вже дали досвідчені благодійники. Кажуть, об’єми захованої в брудних ангарах допомоги – поза межами розуміння.

Представник благодійний фонд «Фром Харт Юєй» Максим Лисенко жодного разу не бачив, щоби такі об’єми «гуманітарки» в умовах війни затримувалися на складах довше, ніж на два тижні.

За оцінками Лисенка, тут близько 500 тонн їжі, амуніції, побутової хімії. Загалом це не менше 25 великих фур.

«Це повний абсурд… Я вперше в житті таке бачу, тим паче в умовах, коли в країні йде війна… Ми бачимо запах прострочених товарів, повний безлад, розкидане все, відкрите. Купа сміття, відкритих пакунків. Тому що явно дивилися, що прийшло, щось вибиралося найцікавіше, найкраще для себе», – припустив Лисенко.

За даними видання, на складах вже працює поліція. Слідчі опечатали приміщення та описали майно.

«Орендарі складів кілька разів намагалися вивезти все, що там зберігалося, але через брак необхідних документів їм не дали цього зробити. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Орендарі, які намагалися вивезти все, що у сховищах, від коментарів поки відмовляються», – пише ЗМІ.




коментарів: 10
  1. У Володимирі розберіться хто і як крав гуманітарну, машини як гнали із Польщі? Ніхто не бачив і не знає, ????

  2. А скільки розікрали по всій Україні гуманітарки ,наша область теж в цьому замішана ,згадайте скільки бариг в Луцьку ховали гумку ,хоч одного посадили і чого замовчуються нашими органами прізвища цієї падалі ?

    • Тільки ким контролювати?!
      Їх, довірливих, наші бариги навколо пальця на раз-два обведуть, а нас з тобою туди не пустять.
      Якось так

  3. Що означає орендарі відмовилися від коментарів?,голови повідкручувати таким падлюкам-псевдоволонтерам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця