<

«Досить цілувати всі портрети»: архієрей – волинській владі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:56 | 11.03.2015 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл різко розкритикував місцеву владу за лояльність до Московського Патріархату, виголошуючи слово 10 березня перед пам’ятником Тарасові Шевченку після заупокійної літії.

«Є різниця, кому ви виділяєте земельну ділянку під будівництво храму, – підкреслив керуючий єпархією. – Є різниця, кому виділяєте те чи інше приміщення. Хочете, щоб ваші діти розбудовували Соловки, – продовжуйте роздавати. Спробуйте бігати на Пасху: на 11-ту годину – в Московський Патріархат, на 12-ту – в Київський. Догодити всім… Досить цілувати всі портрети. Ти або Христів, або антихристів. Або з Україною, або проти неї. Визначайся», – пише Волинська єпархія УПЦ КП

Приводом для гострої критики став показаний напередодні сюжет каналу «1+1», у якому йшлося, що Синод УПЦ (МП) юридично визнав анексований Крим частиною РФ і передав кримські єпархії окупованого півострова разом із усім їх майном у підпорядкування Російської Православної Церкви.




один коментар
  1. До речі. Батюшкам Московського Патріархату настала пора визначитись: а із ким вони? Із патріархом Кіріллом, який за тисячі кілометрів від нас чи із своїми прихожанами, які збудували храми на волинській землі. У “Канонах або Книзі правил” сказано, що як є окрема держава, має бути окрема церква! Визначайтесь, разом із вірянами. Час не жде. Годі із кожної свічки, образка, граматки, зі всіх треб тощо, платити данину загарбнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа