<

Дощ оранжевого кольору випав у Луцьку і Львові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:26 | 1.03.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У різних районах Луцька містяни зафіксували, що разом із дощем випав невідомий осад. Якщо придивитися на краплі, то вони брудні – з вмістом коричневої речовини.

Незрозумілу речовину виявив лучанин Вадим на своїй автівці сьогодні зранку, 1-го березня. Зі слів чоловіка – одразу перетелефонував друзям і поцікавився, чи подібне коїться в різних частинах міста, на що йому ствердно відповіли.

«Сьогодні зранку, вийшовши до свого автомобіля у двір житлового будинку, я побачив на своєму авто і авто сусідів незрозумілий осад коричневого кольору. Також обдзвонив знайомих з різних районів міста, друзів і вони підтвердили той самий факт», – звернувся пан Вадим у Інформаційне агентство Волинські Новини.

Лучанина турбує, що саме випало в ночі разом із дощем на наші вулиці міста, і що з цим осадом буде, коли спаде волога.

Цю ситуацію коментує головний спеціаліст відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк.

«Це частинки ґрунту. Швидше за все, він перенесений повітряними масами, як приклад вітрової ерозії. Щоб з’ясувати, чи вони кисліші, ніж зазвичай, Волинський гідрометеоцентр (єдина у нас компетентна організація) проводить аналізи, вивчаючи рівень «pH». Результати ми матимемо до кінця дня», – інформувала пані Оксана.

На світлинах з авто видно, що речовина не тверда й розмивається у краплинах.

Брудний дощ оранжевого кольору випав цієї ночі у Львові та кількох районах Львівщини.

Синоптики зспокоюють: подібні опади безпечні для здоров’я, – повідомляє zaxid.net.

Також 1 березня вранці випав брудний дощ оранжевого кольору у Львові та кількох районах області. У Львівському гідрометцентрі пояснили, що таке незвичне для українців явище інколи трапляється в природі, але воно не становить небезпеки.

«Брудні дощі пов’язані з тим, що у повітря підіймаються частинки, пилу, ґрунту, рослинного пилку та інших часток. Вони можуть тривалий час триматися в повітрі. У суху погоду ми не помічаємо, як вони осідають на землю. Коли ці частинки потрапляють у вологу повітряну масу, то випадає брудний дощ», – розповіла начальник відділу метеорологічних прогнозів Львівського регіонального центру з гідрометеорології Надія Ясюренко.

IMG_1337w
IMG_1339w
IMG_13377w




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер