<

Дорожні автолабораторії перевірятимуть якість українських доріг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:22 | 3.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

В розпорядженні патрульної поліції тепер є 30 сучасних дорожніх автолабораторій.

Про це у фейсбуці повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, – передає ВолиньPost.

Контроль за дотриманням правил, норм і стандартів утримання автомобільних доріг і вулиць є важливим у запобіганні й зменшенні кількості ДТП на дорогах України. Але такі перевірки необхідно проводити за допомогою спеціальних інструментальних технічних засобів вимірювання.

Саме тому патрульним необхідні такі дорожні лабораторії, які вже оснащені найсучаснішим обладнанням, виготовленим за європейськими стандартами.

З їхньою допомогою наші інспектори зможуть перевіряти такі дорожні умови, як:

– рівність проїзної частини;
– коефіцієнт зчеплення;
– ухили проїзної частини;
– світлоповертальну спроможність дорожньої розмітки;
– освітленість і яскравість дорожнього покриття та дорожніх знаків.

Крім того, перевірятимуть відповідності технічного стану дорожніх знаків вимогам ДСТУ. Також лабораторії виїжджатимуть на місця ДТП.

«Зазначу, якщо поліцейські виявляють недоліки в експлуатаційному утриманні вулично-шляхової мережі, вони фіксують це у відповідних актах й видають вимоги (приписи) відповідальним особам за утримання автомобільних доріг для їхнього усунення.

За порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт передбачена адміністративна відповідальність ст. 140 КУпАП.

У разі виявлення такого правопорушення патрульні притягують винних посадових осіб до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник патрульної поліції.

Ці авто-лабораторії на замовлення Департаменту патрульної поліції було закуплено Державним агентством інфраструктурних проєктів в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. По проходженню всіх реєстраційних та адміністративних процедур, будуть розподілені в кожну область.




коментарів: 3
  1. “Патрульні притягують винних посадових осіб до адміністративної відповідальності» ? Без суда та слідства!

  2. це все прекрасно, але коли їде перевантажена фура, який би ти шар асфальту чи бетону не давав вона не довго простоїть, коли до вашої голови нарешті це дійде?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер