<

Доба на Донбасі: бойовики 10 разів порушували перемир’я, серед українських військових без втрат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:18 | 14.03.2021 / Новини / /
Перегляди
66
/ Коментарі відсутні

Бойовики за вчора, 13 березня, 10 разів порушили режим припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі. Внаслідок обстрілів українські військові не постраждали.

Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Так, біля Пісків бойовики обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, біля Водяного на Приазов’ї — з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Також у штабі повідомляють, що біля Водяного бойовики з квадрокоптера скинули два постріли ВОГ-17.

Неподалік Південного зафіксували обстріл із великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів. Українські військові відкривали вогонь у відповідь, запевняють у штабі.

Від початку 14 березня зафіксували вже три порушення тиші: бойовики відкривали вогонь біля Пісків, Катеринівки та Опитного. Українські військові не постраждали.

Загалом від початку нового режиму «перемир’я» й до вечора 12 березня 2021 року моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 12 155 порушень: зокрема 4 409 вибухів, 1 462 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 116 спалахів дульного полум’я, 63 освітлювальні ракети й щонайменше 6 105 черги та постріли.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа