<

До Польщі з Китаю привезли маски з підробленими сертифікатами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:58 | 23.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

На борту українського вантажного літака Ан-225 “Мрія”, який прилетів з Китаю до Варшави 14-го квітня, були китайські маски з подробленим сертифікатами СE (відповідність усім директивам ЄС – ред.) італійської компанії.

Про медичне спорядження сумнівною якості, яке закуплено в Китаї польськими компаніями KGHM Polska Miedź S.A. i Lotos S.A., пише у четвер польське видання Gazeta Wyborcza, – передає Укрінформ.

“KGHM закупила за мільйони державних коштів китайські маски з підробленими сертифікатами”, – повідомило видання.

Як зазначається, голова правління KGHM Марцін Хлудзінський, інформуючи раніше у Twitter про закупівлю в Китаї масок, долучив до повідомлення назву однієї з компаній-виробника – Guangdong Nafei Industrial Holding Co. Ltd. Водночас, сертифікат якості CE їй нібито видала італійська компанія Ente Certificazione Macchine (ECM).

Газета підкреслює, що ця китайська компанія спеціалізується у виробництві паперу, а китайські компанії часто підробляють сертифікати якості. Водночас, італійська компанія ECM на початку квітня інформувала, що не видає сертифікати СE у сфері засобів індивідуального захисту. Вона повідомила, що вживання назви компанії при сертифікації масок є “шахрайством і зловживанням”. У коментарі виданню представник ECM Паоло Бернардоні визнав, що документ китайському виробнику був виданий італійською компанією, але це не сертифікат СE.

Як наголошують у виданні, KGHM наполягає в автентичності сертифікатів і погрожує виданню судом у випадку подачі неправдивої інформації.

Керівник відділу індивідуального захисту Центрального інституту охорони праці Польщі Катажина Майхшицька підтвердила, що італійська компанія не має повноважень видавати сертифікати СE.

Привезені з Китаю маски вже потрапили до польських лікарень. Як зауважує часопис, у Польщі їх ніхто не перевірив під кутом відповідності до норм ЄС, відтак невідомо наскільки вони ефективні і безпечні.

До слова, український літак Ан-225 “Мрія” перевіз рекордний вантаж медичних засобів з Китаю до Польщі – 100 тонн.




один коментар
  1. А літак до Китаю летів з України і порожнім?
    Може то Польські сусіди вирішили їх нахлабучити, використовуючи китайців всліпу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа