<

До парламентаря Ігоря Гузя на прийом з’явилося близько двох десятків волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:30 | 30.04.2015 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

29 квітня народний депутат України, член фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Ігор Гузь провів прийом громадян у виборчому окрузі №19. Зокрема, нардеп побував у селах Машів та Радехів Любомльського району, Селець та Бубнів Володимир-Волинського району, Соснина та Мишів Іваничівського району. Загалом до парламентаря на прийом з’явилося  близько двох десятків волинян.

У Машівській сільській раді до Ігоря Гузя звернулася місцева жителька із проханням допомогти визволити з полону терористів її племінника, мешканця міста Кіровоград. Також на прийомі побував директор Машівської школи,  який повідав про нагальну потребу освітнього закладу у комп’ютері та принтері. Поскаржилися нардепу місцеві жителі і на погану сільську дорогу на вулиці Хохлова, протяжністю майже один кілометр. Зверталися також волиняни з особистими бідами.

У Радехові сільський голова розповів народному депутату про те, що дитячий садочок потребує капітального ремонту, заміни вікон. Колектив місцевої школи поділився своєю проблемою стосовно виграного тендера на ремонт закладу.

До Селецької сільської ради Володимир-Волинського району завітали освітяни, які скаржилися на те, що їм зняли 10% заробітної плати.

Місцеві жителі села звернулися до нардепа з проханням вирішити їхню проблему маршрутних перевезень. За їх словами, рейсовий автобус Володимир-Волинський – Марія-Воля курсує всього тричі на день, хоча за домовленостями мав би їздити ще двічі.

Ігореві Гузю також повідомили про потребу у ремонті сільської школи.

У Бубневі Володимир-Волинського району до народного депутата на прийом завітав директор школи, який, по-перше, поскаржився на цьогорічне ЗНО. За його словами, попередні тести, наприклад з української мови та літератури, були адекватними, а нині містять багато філософських питань. По-друге, директор попросив допомогти із придбанням плити для шкільної їдальні та із встановленням вікон.

Завідуюча бубнівського садочка розповіла, що дитячий заклад потребує облаштування дитячого майданчика та комп’ютера.

Також мешканці Бубнева поскаржились на рейсовий автобус Володимир-Волинський – Маркостав, який не їздить на вихідних.

В Іваничівському районі Ігор Гузь відвідав Соснинську та Мишівську сільські ради, а також на численні прохання мешканців села Грушів відбулась зустріч  з громадою села.

В селі Соснина до нардепа звернулась завідувач ДНЗ «Світлинка» з проханням допомогти у перекритті даху, також спільно з сільським головою обговорено найбільш проблемні питання сіл: підвищення цін на комунальні послуги, збут сільськогосподарської продукції, оскільки на території сільської ради досить багато одноосібників вирощують різного роду сільськогосподарські культури, близько 500 га, аварійний стан доріг.

В приміщенні Мишівської сільської ради зібралося досить багато мешканців. Зі своїм наболілим питанням звернулися батьки безвісти зниклого в зоні АТО Кривенчука Ю.А., змучені горем, яке прийшло в сім’ю, просили будь-якої допомоги у пошуку сина.

Вчителі та вихователі ДНЗ просили забезпечити оргтехнікою, школа – мультимедійну дошку,  садок – ноутбук.

Місцева жителька звернулася з проханням посприяти у виділенні коштів на лікування чоловіка, інваліда І групи, який змушений два рази на тиждень проходити процедуру гемодіалізу у м.Нововолиськ.

Протягом останнього року  громада сіл Древині та Мишів звертається до різних структурних підрозділів з проханням вирішити питання курсування рейсу по маршруту «Луцьк-Мишів». Перевізник недобросовісно виконує умови договору, відповідно мешканці сіл мають на меті розірвати діючий договір та надати перевагу іншому перевізнику, який виявив бажання курсувати по даному маршруту.

Мама дитини-інваліда, просила посприяти у покупці слухового апарату.

Активною та ініціативною є громада в селі Грушів. Першочерговим питанням, з яким звернулися мешканці, – це можливе закриття школи, в якій навчається дев’ять маленьких мешканців, проте є тенденція до зростання, відповідно батьки хочуть зберегти школу. Також в майбутньому в іншій частинні приміщення школи можливе відкриття садочку, 18 діток вже можуть відвідувати ДНЗ.

Ще одним проблемним питанням є орендоване озеро на території села, підприємець забороняє ловити рибу місцевим жителям, хоча обіцяв безкоштовну риболовлю.

Немалу шкоду завдають дикі тварини з місцевих угідь, які також орендуються, неодноразово знищували посіви жителів села. Мешканці хотіли дізнатись хто повинен відшкодовувати за завдану шкоду.

Незручності відчувають мешканці Грушева також через відсутність автобусного сполучення, перевізники пояснюють це станом доріг та не рентабельності рейсу.

Депутат спільно з громадою та сільським головою, який теж був присутній, шукали вихід з проблемних питань, що виникли, поетапно сформували майбутні дії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер