<

До органів ДФС Волині подано 53 заяви для застосування податкового компромісу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:53 | 26.03.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Законним механізмом податкового компромісу з державою для уникнення кримінальної, фінансової та адміністративної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з ПДВ і податку на прибуток виявили бажання скористатися  4 підприємці та 35 підприємств.

Однак, не у всіх представників бізнесу є законні підстави для застосування податкового компромісу з державою. Наразі рішення про застосування механізму податкового компромісу з державою погоджено щодо 34 заяв представників бізнес-спільноти, – пише прес-служба ДФС.

Таким чином, ці суб’єкти господарювання, сплативши до бюджету 1,7 мільйона гривень основного платежу, тобто 5 відсотків від суми заниження,  решту донарахованих їм податків, а це більше 33 мільйонів гривень, не сплачуватимуть.

Як запевняють в ГУ ДФС Волині, представники волинського бізнесу, які вже скористалися податковим компромісом з державою,  зі сплатою 5 відсотків від суми заниження не зволікають. Після ухвалення рішення в територіальними органами ДФС про законність процедури податкового компромісу, суб’єкти господарювання перераховують визначені до сплати суми до бюджету.

Отож, фахівці Головного управління ДФС у Волинській області радять представникам підприємництва, які в минулому занижували податкові зобов’язання з податку на прибуток та ПДВ, скористатися можливістю податкового компромісу з державою.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року.

Заяви про застосування податкового компромісу територіальні органи ДФС приймають до 16 квітня 2015 року. Механізм податкового компромісу  поширюється на період із 1 квітня 2011року до 1 квітня 2014 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця