<

До місцевих бюджетів Волині надійшло майже півтора мільярда гривень податкових платежів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:37 | 21.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом одинадцяти місяців 2015 року місцеві бюджети Волині отримали 1 мільярд 477 мільйонів гривень податкових платежів. Це на 312 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду минулого року.

«Таке зростання надходжень до місцевих скарбниць ми прогнозували, оскільки провели попередню належну роботу щодо визначення бази оподаткування. Відтак, забезпечили якісне адміністрування податкових платежів і, як наслідок, бюджети територіальних громад отримали значно більше коштів, як торік», – прокоментував в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Як свідчить аналітика, до місцевих бюджетів протягом одинадцяти місяців 2015 року спрямовано 812,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 146 мільйонів гривень плати за землю, 151,2 мільйона гривень єдиного податку і 192,4 мільйона гривень акцизу з роздрібного продажу.

«Саме показники надходжень з  вище перелічених податкових платежів лідери територіальних громад повинні аналізувати найретельніше, оскільки це їх бюджетоутворюючі податки. Очевидно, що резерви для сплати кожного з цих платежів є у кожній громаді. Варто лише повністю легалізувати підприємницьку діяльність та зарплати  так званих трудових нелегалів, котрі є в значної кількості працедавців», – наголосив Олександр Юристовський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця