<

Із Польщі прибули два спецпотяги з українцями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:43 | 20.03.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Львівщині 20-го березня прикордонники зустріли з Польщі два евакуаційні поїзди, що доставили понад 1150 українців, які через обмежувальні заходи у зв’язку з карантином не мали можливості самостійно перетнути кордон.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

«У Львівській області, на кордоні з Польщею, співробітники Держприкордонслужби з представниками санітарно-карантинного підрозділу зустрічають евакуаційні поїзди. Ними уже повернулось більш як 1150 наших співвітчизників», – йдеться у повідомленні.

Як нагадали в ДПСУ, відповідно до рішення уряду України пункти пропуску наразі тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автобусного сполучення, однак державні органи організовують спецрейси, якими з-за кордону повертаються українці, а до своїх країн – іноземці. Такі рейси уже активно здійснюються літаками, а відсьогодні і поїздами.

Перший такий поїзд прибув в пункт пропуску «Мостиська-залізнична станція» після 4-ї ранку 20-го березня. Ним приїхало понад 750 українців та один іноземець, який має посвідку на проживання. Прикордонники та представники санітарно-карантинного підрозділу виміряли всім пасажирам температуру. Кожен прибулий підписав добровільну згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів, зазначили у прикордонному відомстві.

Крім того, після 7 ранку в пункт пропуску прибув ще один поїзд, яким приїхало майже 400 українців та теж один іноземець. Їх оформлення відбулося за таким самим механізмом.

При цьому в ДПСУ наголосити, що в усіх прибулих температура тіла була в межах норми, скарг на самопочуття не надходило.

До слова, станом на 18-те березня 3,5 тисячі українців зареєструвалися на сайті посольства Польща для повернення додому. Для них 20-го березня організували потяги Перемишль-Київ, а також авіарейс Варшава-Київ 21-го березня.

Станом на 20-те березня у світі зареєстровано 245 829 випадків зараження коронавірусом, з них 88 441 особа одужала, 10 047 померли.

В Україні лабораторно підтвердили 26 випадків коронавірусу, з них 3 – летальні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер