<

До квітня Україна отримає тільки 50 танків – The Times

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:28 | 19.02.2023 / Новини / /
Перегляди
161
/ Коментарі відсутні

До квітня Україна отримає лише близько чверті від загальної кількості танків, які їй пообіцяли надати західні партнери.

Першої партії машин буде замало, щоб серйозно вплинути на хід війни. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на видання The Times.

Згідно з підрахунками, Україна очікує близько 320 західних танків, поставки яких вже були анонсовані. Однак оцінки експертів показують, що на лінії фронту до квітня буде лише близько 50 з них. 

Видання зазначає, що такої кількості танків недостатньо, щоб істотно вплинути на ситуацію у війні. І це викликає занепокоєння в контексті чи то майбутнього, чи то вже розпочатого великого наступу Росії.

За даними видання, зараз партнери України ставлять собі за мету передати Україні близько 80 танків Leopard 2 в першій хвилі. Їх розділять на два батальйони – один з більш старих модифікацій, другий з більш сучасних. Однак поки сумнівно, що мети буде досягнуто повністю.

При цьому в Берліні не приховують розчарування тим, що ряд країн Європи спочатку анонсували поставки “Леопардів” Україні, а потім поставили питання на паузу.

Так, відповідаючи на питання, чому так довго йшли переговори про танки, канцлер Олаф Шольц заявив, що це питання потрібно ставити іншим країнам, які “так сильно спонукали мене діяти особливим чином”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок