<

До кінця засідання п’ятничного засідання у Верховній Раді досиділи 8 нардепів із 423

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:44 | 26.05.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарів 5

Восьмеро народних депутатів залишилися працювати під кінець п’ятничного засідання у Верховній Раді. Всього у парламенті 423 народні обранці.

Фотографію з пристуніми виклав у Facebook позафракціний нардеп Борислав Береза, повідомляє Gazeta.ua.

Закрили засідання крім самого Берези перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко, нардепи від фракції “Опозиційний блок” Артур МартовицькийІгор Шурма, “Радикальної партії Олега Ляшка” – Валерія ЗаружкоОлексій Кириченко, “Народного фронту” – Георгій Логвинський, “Самопомічі” – Єгор Соболєв.
Зі слів нардепа Берези, така кількість обранців вперше на його пам’яті. “До перерви їх було близько 30 людей. Після свого виступу всі йшли. Було дуже неприємно. У нас є місце роботи і ми повинні там працювати. Якщо не хочемо, потрібно відкрито казати — це вихідний день”, – заявив нардеп.

Нардеп зауважив, що питання прогулів не тільки українське. “Існує в Іспанії, Великобританії, Німеччині. Але в нашій країні війна і важке політичне становище. Нардепи в країні, де йде війна, мають більш свідомо приділяти увагу своїй роботі.

Приходять у Верховну Раду лобіювати власні інтереси, коли їм потрібно. Це можна змінити тільки не переобираючи їх з року в рік. Зараз 35 – 50 людей справді є фахівцями. Вони знаходяться на своєму місці. Когось з виборців може задовольняти, що нардеп не ходить на засідання, якщо перед виборами він отримає 800 гривень”, – підсумував він.

Зі слів народного депутата Ігоря Шурми, коли в школі проводять батьківські збори, як правило, до класного керівника приходять батьки відмінників. “Парадокс в тому, що вчителька починає ці збори з учнів, які ведуть себе погано, але їх батьків немає. Щось подібне відбувається у Верховній Раді. Нардепи, які приходять, повинні вигадувати за тих, кого немає. Вважаю, що парламент восьмого скликання себе вичерпав. Потрібно уступати дорого новим людям, не боятися цього. Робота два дні на тиждень — у вівторок і четвер не налазить на вуха. Соромно, що через це формується ненависть до парламенту. Що було б, якби хірург приходив до лікарні тільки у вівторок?”, – риторично запитує нардеп.

Він заявив, що це – повний параліч парламентської роботи. “Зараз приймаємо важливий законопроект про Антикорупційний суд. При обговоренні голосує близько 100 людей. Замість обговорення закону ніхто не приходить. Пізніше їх усіх зженуть для голосування за те, чого вони не знають. Будуть розповідати потім, що прийняли не те, що треба. Приходити на обговорення у Верховну Раду важливіше за участь у ток-шоу на телебаченні”, – сказав він.

Попередній анти-рекорд відвідуваності Ради відбувся 17 листопада 2017: тоді на роботу з’явилось менше 20 народних обранців.




коментарів: 5
  1. А треба їх стільки???
    Зменшити на половину і результат буде той самий, хіба що в плюсі економія людських грошей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок