<

До кінця 2020 року в Україні продовжили режим надзвичайної ситуації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 28.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Режим надзвичайної ситуації діятиме в Україні аж до кінця року, тобто до 31-го грудня 2020. Його запровадили через пандемію коронавірусу, яка зачепила й Україну.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 28-го жовтня, – передає 24 канал.

Зауважимо, що режим запровадили ще у березні 2020 року через епідемію COVID-19. Тепер його вирішили продовжити через істотне погіршення епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в Україні коронавірусної інфекції. 

Через продовження терміну дії карантину виникла потреба у продовженні для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року, – мовиться у пояснювальній записці.

У разі виникнення надзвичайного стану, законом передбачається надання відповідним органам державної влади, органам місцевого самоврядування необхідних для відвернення загрози та забезпечення безпеки й здоров’я громадян повноважень.

Також у МВС пояснили, що означає режим надзвичайної ситуації.

Такий режим вводиться на території нашої країни або окремих регіонів за рішенням Кабміну, і запроваджується, коли в країні чи окремому регіоні порушено нормальні умови життєдіяльності: під час техногенних катастроф, стихійних лих чи епідемій.

«Влада організовує (під час режиму НС – ред.): інформування населення; безперервний контроль за розвитком НС та моніторинг епідемічної ситуації; виявлення хворих та контактних, їх ізоляцію і госпіталізацію; режим карантину, у тому числі: заборону масових заходів; обмеження руху пасажирського транспорту, закриття кордонів», – поінформували у відомстві.

Також влада під час НС визначає керівника робіт чи штаб, відповідальні за ліквідацію пригоди, і такий штаб має право напряму залучати будь-які держструктури та сили для подолання НС, відзначили в МВС. Уточнюється, що у разі необхідності у зоні НС можлива евакуація населення.

Окремо влада під час надзвичайної ситуації організовує зупинення діяльності суб’єктів господарювання, розташованих у зоні НС, та обмеження доступу населення до такої зони; комплекс санітарно-гігієнічних протиепідемічних та лікувальних заходів; дезінфекцію об’єктів та територій, спецобробку техніки; посилену охорону громадського порядку; патрулювання небезпечних в епідвідношенні об’єктів; залучення необхідних сил і засобів та забезпечення роботи медичних і проти епідеміологічних установ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця