<

До кінця травня у всіх військових шпиталях ВЛК перейдуть на електронну чергу

15:44 | 18.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

До кінця травня військово-лікарські комісії (ВЛК) в усіх військових шпиталях України перейдуть на електронну чергу.

Про це на брифінгу сказала представниця Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ Оксана Горбач, пише Суспільне.

“Електронна черга запису на проходження військово-лікарської комісії вже працює у п’ятьох містах, а до кінця травня ВЛК перейде на електронну чергу в усіх військових шпиталях в Україні”, — сказала Оксана Горбач.

Вона додала, що завдяки цьому для запису на ВЛК “не потрібно буде приходити о 5 ранку до військового шпиталю, а потрібно буде просто записатися через електронний портал, де можна побачити графік прийому до конкретного лікаря”.

“І маючи конкретний день, конкретний час можна прийти саме тоді й спокійно пройти ВЛК, не чекаючи під дверима по декілька годин”, — сказала представниця Управління стратегічних комунікацій.

Горбач також повідомила, що наразі збільшується кількість закладів, де можна пройти ВЛК, шляхом відкриття їх на базі цивільних закладів охорони здоров’я.

“Ця взаємодія між Міноборони, Міністерством охорони здоров’я є дуже ефективною, оскільки ці додаткові ВЛК відкриваються за рахунок окремого фінансування”, — сказала Горбач.

Вона зауважила, що йдеться не про додаткове навантаження на лікарів, які вже працюють у ВЛК, а про відкриття нових ВЛК з додатковим штатом лікарів, які оплачуються в межах окремого пакета медичних послуг і, відповідно, окремого державного фінансування.

“Це дозволить зменшити навантаження на існуючі ВЛК, а військовослужбовці відчують, що черг стало менше і комісія проходить швидше”, — сказала Оксана Горбач.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа