<

До 2054: журналісту «Крим.Реалії» із Ратно, який висвітлював суди над кримськими татарами, ФСБ заборонила в’їзд у Крим і РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 19.01.2020 / Новини / , , , , , , , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Українському журналісту Тарасу Ібрагімову, який регулярно висвітлював судові процеси над кримськотатарськими активістами, обшуки та арешти в анексованому Криму, заборонили в’їзд на півострів до 2054-го року.

Про це він розповів у коментарі hromadske.

За словами журналіста, 18-го січня, зранку він приїхав на пункт пропуску «Чонгар», що на адмінмежі з Кримом, і коли була його черга на паспортному контролі, так званий «прикордонник» окупаційної влади взяв його паспорт, подивився і сказав зачекати 5 хвилин. Незабаром підійшов інший «прикордонник» і повів його у приміщення, де був співробітник Федеральної служби безпеки РФ.

За словами Ібрагімова, співробітник ФСБ запитав, чи знає він, чому там опинився, на що журналіст відповів:

«Здогадуюся. Тому що в мене особиста неприязнь до ФСБ».

Після цього журналісту повідомили, що йому заборонено в’їзд до анексованого Криму та Росії. Також у нього взяли відбитки пальців, сфотографували.

«А ще вони запитали чи є в мене татуювання? я сказав є, показав їм, а вони сказали, що їм не подобається моє татуювання. А це просто татуювання, яке присвячене одному письменнику», — додав Ібрагімов.

Формальною підставою для відмови стала норма федерального закону №27 «Про порядок виїзду з РФ і в’їзду в РФ», яка передбачає заборону на в’їзд в Росію, «задля забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров’я населення».

Тарас Ібрагімов – уродженець селища Ратне, навчався на політології у ВНУ імені Лесі Українки, – пише Під прицілом.

Нагадаємо, на території українського Криму 16-го березня 2014-го року відбувся невизнаний міжнародною спільнотою так званий «референдум» про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін 18-го березня 2014-го року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.

Україна, Європейський Союз та Сполучені Штати не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа