<

Для ремонту усіх доріг та мостів України необхідно близько 2 трлн грн – Укравтодор

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:29 | 16.08.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Для того, щоб відремонтувати усю дорожню мережу України, включаючи мости, необхідно близько 2 трильйонів гривень.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив Олександр Кава, радник голови Укравтодору та колишній заступник міністра інфраструктури.

За його словами, серед доріг загального користування в Україні —  95% доріг експлуатуються понаднормово.

«У нас з дорожньої мережі загального користування, це ті дороги, які з’єднують між собою міжнародні пункти, 95% доріг експлуатуються понаднормово. Це ті дороги, які потребують капітального ремонту, але експлуатуються через те, що не було достатнього фінансування», — заявив Кава.

За його словами, за усі роки незалежності України інфраструктура держави фінансувалася за «залишковим принципом».

«Тобто держава не вважала за потрібне витрачати на автомобільні, залізничні дороги, на аеропорти … Зараз ситуація трохи змінюється, але на жаль той пробіл, який був у фінансуванні дорожньої галузі за ці 20 років, подолати за короткий період неможливо», — додав він.

«Для того, щоб відремонтувати всі дороги і мости України необхідно близько 2 трильйонів гривень. Очевидно, що така сума зараз виділена не буде … Крім бюджету інших джерел немає і бути не може», — наголосив радник голови Укравтодору.

За словами Кави, серед 17 тисяч мостів різного віку та розміру, які є в Україні, 4,5 тисяч потребують негайного ремонту.

«Щоб дорожня мережа і всі мости були приведені у належний стан, необхідно на рік ремонтувати капітально і реконструювати близько 12 тисяч кілометрів автомобільних доріг. Тобто, це в 3 рази більше того, що є зараз», — підкреслив експерт.

В Укравтодорі раніше вже повідомляли, що в Україні 95% доріг перебувають у стані, який не відповідає нормам. Найгірші дороги — у Черкаській, Миколаївській областях та на Донбасі.




один коментар
  1. за усі роки незалежності України інфраструктура держави фінансувалася за «залишковим принципом» – на шо це він натякая ? мабудь на те, шо незалежність це едина дорога до народного щастя, і тільки її треба ремонтувати, не забуваючи прикрашати пам’ятниками Бандери ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер