<

Для привернення уваги до україно-польських стосунків, ворог розгортає «війну пам’ятників» – волинський нардеп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:50 | 30.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Російська Федерація та крайньоправий політикум Республіки Польща, який зараз немає свого представництва у парламенті, грає під скрипку Росії на антиукраїнських діях.

Таку думку висловив народний депутат України Ігор Гузь у телефонному режимі ефіру програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK, коментуючи руйнування пам’ятника УПА поблизу Перемишля. На думку депутата такі дії – це план, головною метою якого є погіршення стосунків між українцями та поляками.

Як повідомляли ЗМІ, активісти та представники польських націоналістичних організацій 26 квітня розібрали на кладовищі села Грушовичі поблизу Перемишля надгробний пам’ятник воякам УПА, який до цього вже плюндрували вандали.

«Це боляче: не тільки у загальних масштабах, а й на ґрунті багатьох родин. Наприклад, мою родину, свого часу, виселили під час операції «Вісла» з етнічних українських територій, які сьогодні знаходяться в Польщі, – в Україну. І загалом на Західній Україні сотні родин зазнали втрат під час трагедії операції «Вісла», – зазначив він.

На переконання політика, минулий 2016 рік був непростим у плані польсько-українських стосунків: «Як представник Комітету у закордонних справах я сподівався, що у 2017 році, ми таки зможемо перегорнути цю сторінку нашої спільної історії. Але, очевидно наш ворог розуміє, що це протиставлення зараз на другому плані, і тому починає знову розгортати «війну пам’ятників», аби привернути до цього увагу і спробувати розпалити це «багаття».

«Мій округ прилягає до кордонів Республіки Польща. І загалом на Волині щодня десятки тисяч людей їдуть до Польщі, везуть товар і так далі, тому економічні чинники тут є важливі», – додав Ігор Гузь.

Як вихід із ситуації, нардеп пропонує наступне: «Історію ми всі повинні пам’ятати, але українці і поляки повинні розвивати міжнародні, молодіжні, економічні стосунки, поглиблювати їх, тому що іншого виходу нема».

«Ми йдемо до ЄС, також – до НАТО. Тому, сподіваюся, що Польща буде нашим основним промоутером в Європі і у світі», – резюмував Ігор Гузь.




один коментар
  1. клятий польський сейм ! коли вже з ним розберуться і перекуплять у путіна !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер