<

Для безпеки туристів у Карпатах запрацювала система GРS-моніторингу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:10 | 12.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
91
/ Коментарі відсутні

У Карпатах запрацювала система GРS-моніторингу для безпеки туристів «Порятунок в горах».

Як повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, мандрівники зможуть зареєструватися у системі та відправити сигнал «SOS» зі своїми географічними координатами через мобільний застосунок «Порятунок у горах», який наразі доступний для Android, а невдовзі з’явиться на iOS, – пише УНІАН.

Зазначається, що додаток працюватиме навіть при поганому мобільному покритті.

У МВС уточнили, що система тестувалась близько пів року, а з учорашнього дня вона запрацювала повноцінно.

Відповідна система може моніторити пересування самостійних туристів та туристичних груп, що подорожують гірською місцевістю.

Вона також відслідковує у реальному часі поточне місце перебування пошуково-рятувальних груп та маршрутів їх пересування, а в автоматичному режимі приймає та опрацьовує повідомлення про надзвичайні події від туристів та туристичних груп.

Функціонал додатка дозволяє верифікованим користувачам одним натиском відправляти до гірської пошуково-рятувальної служби повідомлення про надзвичайну ситуацію з точними координатами місця події.

Наразі застосунок доступний на сайті ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області у розділі «Реєстрація туристичних груп», а вже за декілька днів його можна буде завантажити із Play Market.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок