<

Для абітурієнтів змінили правила реєстрації на ЗНО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:51 | 16.01.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністерство освіти внесло зміни до правил реєстрації на Зовнішнє незалежне оцінювання.

Відтепер документи на ЗНО подаватимуть у заклади, де навчаються абітурієнти.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Відтепер змінюються правила подачі документів на ЗНО. Тепер це потрібно буде робити у закладах освіти, де безпосередньо навчається абітурієнт.

Учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які в поточному навчальному році здобувають повну загальну середню освіту та складають ДПА у формі ЗНО, комплект реєстраційних документів подають до закладів освіти, у яких вони навчаються,
– йдеться у повідомленні.

Керівники цих закладів після отримання реєстраційних документів своїх учнів сформують список осіб, які й проходитимуть ДПА у формі ЗНО. Вони надсилають комплекти документів до регіональних центрів. А звідти відповідні сертифікати в індивідуальних конвертах надішлють на адресу закладу, де навчаються абітурієнти.

“Випускникам минулих років та особам, які не проходять державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього оцінювання, сертифікати буде надіслано за адресою, зазначеною під час реєстрації”, – зазначили в УЦОЯО.

Окрім того, вилучили норму, за якої при реєстрації на ЗНО можна подати копію свідоцтва про народження замість копії паспорта. Зробили це, бо наразі паспорт громадянина України отримують з 14 років, а не з 16, як було раніше.

Ще однією новацією є те, що особи, які мають складати ДПА у формі ЗНО, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації, зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО в додатковий період (3–21 травня). Такі особи можуть обрати лише ті предмети, результат яких їм буде зарахований як оцінка ДПА.

Зміни затвердили у Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер