<

Для телеканалу «НАШ» призначили нові санкції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:13 | 29.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28-го квітня розглянула результати безвиїзних позапланових перевірок телекомпанії «НАШ 365» (логотип «НАШ») і застосувала нові санкції.

Про це повідомляє пресслужба регулятора, – передає Громадське.

Перша перевірка стосувалася трансляції на телеканалі у грудні 2020 року, коли участь у передачі «П’ятниця. Вечір» через інтернет-зв’язок взяв представник «ЛНР» Родіон Мірошник.

«Мірошник висловив протиправні твердження стосовно територіальної цілісності та недоторканості державного кордону України, а також її конституційного ладу, чим розпалював ворожнечу», — йдеться в повідомленні Нацради.

Відповідно до статті 17 закону України «Про боротьбу з тероризмом», поширювати інформацію, яка має на меті пропаганду або виправдання тероризму, заборонено. Тому Нацрада оштрафувала телеканал на 114 тисяч гривень.

Ще один штраф на таку ж суму на телекомпанію наклали за наявність в етері мовника закликів до розв’язання агресивної війни або її пропаганди та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі. Такий висновок зробили на основі перевірки показу відеоролика «Наша (не)залежність? НАШ покаже».

За двома іншими порушеннями мовнику оголосили попередження. Його зобов’язали виправити все відповідно до вимог чинного законодавства.

Нацрада проти каналу «НАШ»

З початку 2021 року Нацрада вже кілька разів призначала перевірку телеканалу «НАШ». Уперше це сталося 29 січня через інтерв’ю з Оленою Бондаренко, яке вийшло в одній із програм телеканалу.

У передачі обговорювали ситуацію на сході України, і гостя програми висловилася про військових Збройних сил України. У регуляторі переконують, що її слова були провокаційними, образливими й дискримінаційними. Також Бондаренко нібито заперечувала участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Росії й не згадувала про дії бойовиків.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер