<

Для школярів запустили платформу «Всеукраїнська школа онлайн»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 14.12.2020 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

Про це повідомили на сайті МОН.

Платформа працює з 11-го грудня. Наразі там є близько 200 уроків для школярів, а надалі щотижня будуть додавати по 100 уроків. А в січні додадуть новий функціонал. Там вчителі зможуть створити свій “клас”, запросити учнів, завантажувати туди матеріали тощо.

Також на платформі можна знайти всі необхідні матеріали. Там зібрані відеоконтент, тестові завдання, матеріали для вчителів, курси для підвищення кваліфікації вчителів тощо.

Над “Всеукраїнською школою онлайн” працювали більше 140 людей, понад половина з них – вчителів, також близько 40 – експерти.

“В умовах стрімкого поширення пандемії насамперед важливо забезпечити захист здоров’я та життя кожного учасника освітнього процесу. Водночас ми розуміємо, що процес навчання не повинен зупинятися.

Саме тому, аби всі учасники освітнього процесу отримали належну підтримку передусім у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн»”, –  розповів т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» покликана стати незамінним інструментом і при звичайному режимі навчання. Діти зможуть користуватися платформою не тільки під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

Важливо, що платформа надає доступ до навчального контенту українською мовою для дітей та вчителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. А також для дітей, які з різних причин перебувають за кордоном та хочуть навчатися за українською державною програмою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер