<

ДіВі Банк прийняв рішення про добровільне припинення банківської діяльності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:12 | 15.08.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Національний банк України (НБУ) відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у ДіВі Банку (DV Bank).

Відповідне рішення №543-рш прийнято правлінням НБУ 14 серпня, передає прес-служба регулятора.

При цьому, НБУ зазначає, що банк прийняв рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

ДіВі Банк – вже п’ятий банк, який прийняв таке рішення. Нацбанк за аналогічною процедурою вже відкликав ліцензії у банків Фінансовий партнер, Апекс-Банк, Промислово-фінансовий банк і Кредит Оптима Банк. Крім того, в березні 2018 року рішення здати ліцензію прийняв БМ Банк.

Акціонерами ДіВі Банку є Олександр Горбачевський (40%), Ірина Горбачевська (25%), Сергій Горбачевський (17%), Наталія Доага (9,7%) і Ольга Бунецька (8,3%).

Станом на 1 липня DV Bank за розміром активів займав останнє 83-е місце серед усіх банків України – 105,84 млн грн. Хоча за місяць до цього їхній розмір становив 216,23 млн грн., а на початок року – 358,84 млн грн.

Наприкінці квітня акціонер банку й екс-голова його правління Сергій Горбачевський повідомив виданню FinClub про рішення ради акціонерів про припинення банківської діяльності зі збереженням юридичної особи. За його словами, банк вже розрахувався з клієнтами, а акціонери планують реорганізувати його у фінансову компанію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок