<

Дім українських заробітчан у Польщі підпалили та написали на стінах «матюки»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:26 | 15.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
13
/ коментарів 18

У Варшаві невідомі кинули коктейль Молотова до квартири українських заробітчан. Крім того, зловмисники розписали стіни під’їзду, в якому живуть українці, образливими гаслами. У них заробітчан закликають покинути Польщу та називають “українськими курвами”.

Про це повідомили у Центрі моніторингу проявів расизму і ксенофобії, – передає 24-тий канал.

Українці, двері квартири яких підпалили, допомагають будувати другу гілку метро у Варшаві.

Написи, якими обмалювали стіни під’їзду

У відповідь українці написали відкритий лист-звернення до поляків, у якому наголошують, що не розуміють, чому їх ображають.

«Поляки будують за кордоном, а ми спільно з турками будуємо станцію метро для вас. Ми приїхали за хлібом, і не хочемо його безкоштовно. Ми важко працюємо на глибині 25 метрів під землею, аби заробити гроші. Ми важко працюємо, завдяки чому ви маєте можливість працювати на більш оплачуваній роботі. А сьогодні нам підпалили дім. Ми відчуваємо загрозу», – написали потерпілі.

Інцидентом займаються польські правоохоронні органи.

У коментарях під повідомленням поляки висловлюють співчуття заробітчанам та просять пробачення.

«Мені дуже соромно. Я дуже перепрошую за свою країну», – написала одна з користувачок.




коментарів: 18
  1. польське паньство підніме свій зад і піде будувати замість українця? чи полізе на дерево збирати яблука? а х там! воно буде шукати хто б замість нього це зробив, і подешевше.
    Це дрібниці звичайно, але як перестане українець їздити в Польщу то паньство буде курити галіму махорку і пити кислу сивуху.

  2. Вони тільки і вміють ,з за спини кричати і на стінах писати , а як до діла то сц*куни. Пшеки не нація а прокладка між чимось европейским і союзом колишнім

  3. Що ж, давайте всі поїдем з Польщі,
    і хай їхня економіка захлинається в тоннах незібраних фруктів і овочів. Їдем в Норвегію чи Іспанію, ну Чехію на крайній випадок… це чудова альтернатива,зовсім інші люди і заробити можна втричі більше на аналогічній посаді.

  4. Цікаво, хто проплатив цей дурдом? Не хочеться параноїти про руку Кремля, але все-таки..?

    • цікаво: корова не доїться рука кремля.кури не несуться рука кремля , дощу немає рука кремля , дощі заливають рука кремля, щоб десь в Україні чи світі не сталося – рука кремля – але все-таки можливо це звичайна паранойя …?

  5. Чому проплатили, ви тільки подивіться як поводяться деякі україні( хоча таких багато у Польщі), соромно…стараюся не розмовляти на укр.мові в публ.місцях,бо “гарно” себе зарекомендували співвітчизники….А автоьуси із контрабандою а потім вони усі в магазинах затарюються,в автобуса також із заробітків їдуть і водку п’ють, так може питання в образованості українців.

  6. Тільки “не образовані українці” п’ють горілку в рейсовому автобусі. Ваша “образованість” дозволяє Вам пити тільки вино в автобусі.
    Можливо це виховання,внутрішня свідомість своїх дій а не “образованість”, як Ви написали. Своїм дописом Ви жителька більше на Голохвастова схожі, він також свого рідного цурався.

    • Дуже гарно і влучно називали навчання дитини “образование”, себто дитина набуває образу людини, і по образу творця Господа. Шкода, що цьоги Ви не знали, адже за кожним словом стоїть мудрість. Тому й пишу, що ці люди далеко відійшли від того образу, який початково мали б мати.В громадському транспорті окрім мінер.води не п’ю, якщо це вас так цікавить) Але звісно, кожен судить по-собі! Давня аксіома) А мені не рідні люди,які по паспорту українці, але поводяться, як особи, що нічого спільного з людиною HomoSapiens не мають. І цуратися треба того, що в тебе було спочатку, а так як для мене чужий такий спосіб життя, то я й нічого не цураюся.Просто дійсно соромно, що Україну за кордоном оцінюють так…

  7. Не переймайтеся так, все просто, диму без вогню не буває, ніхто не палить будинку просто так, тим більше польського в Польщі, бо напевно українці, які там живуть, не є власниками. Все сплановано, обов’язково були проплачені провокатори між українцями (рускоязычные украинцы), і між поляками (рускоязычные поляки), які то всьо замутили. В Варшаві то як добрий день. Виловимо, дамо пизди, поляки дадуть пизди, когось посадять і все буде добре, не переживайте!

  8. Це неправильно так критикувати і ображати іншу націю, я працював 2 роки в Польщі і мені попадались приємні люди і не дуже, но одне я можу сказати точно, придурків хватає і в нас і в них

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер