<

Заборонили діяльність гральних закладів під виглядом лотерей в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 20.12.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

До 16-ї години 20-го грудня по всій Україні має бути припинена діяльність гральних закладів на виконання постанови Кабміну. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У Нововолинську “лото”-заклади від ранку зачинені (фото на головній зроблене по обіді 20-го грудня – ред.).

Уряд виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей та почав масову боротьбу з незаконним гральним бізнесом. Вночі вже закрили понад 150 закладів по Україні та вилучили обладнання на 46 мільйонів гривень, – повідомляють на сайті Кабміну.

Постановою скасовано деякі положення наказу Комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2012 року про заборону грального бізнесу в Україні, – йдеться офіційному сайті Нацполіції.

“Відсьогодні всі гральні заклади припиняють функціонування”, – заявив Аваков сьогодні, 20 грудня, під час селекторної наради, – Постанова Кабміну нам диктує, що всі гральні клуби, лотереї та гральні заклади повинні бути зачиненими. Вимагаю від Нацполіції до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів”.

Постанова Кабміну набула чинності. Вона полягає в наступному – скасувати наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2012 року в частині діяльності розповсюджувачів лотерей. Національній поліції та фіскальній службі необхідно забезпечити вжиття відповідних заходів.

“В Україні працює лише три оператори державних лотерей. Однак це не заважає десяткам сотень закладів по всій країні здійснювати гральну діяльність, заборонену законом, прикриваючись лотереями. Як це працює? Ці заклади укладають з операторами держлотерей договори на розповсюдження. Прикриваються цими договорами, однак на території закладу встановлюють «гральні автомати», які заборонені законом.  Ми ці схеми припиняємо”, — сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Голова Національної поліції Ігор Клименко зазначив, що поліція готова до виконання наказу.

Начальник управління Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Володимир Околіт заявив, що лише за минулу ніч поліція припинила діяльність 152 різноманітних об’єктів грального бізнесу, які вважалися незаконними. Приблизна загальна вартість вилученого грального обладнання становить 46 мільйонів гривень.

“Необхідно створити постійно діючі мобільні групи слідчих підрозділів та ДСР на місцях. Дані групи повинні протидіяти, виявляти та документувати незаконний гральний бізнес”, – зазначив Околіт. 




один коментар
  1. Для бариг траур ,а для кришувальників подвійний ,не пишу для яких, бо цезура видалить пост .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа