<

Деяким категоріям чоловіків можуть дозволити виїзд за кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:20 | 8.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
1178
/ Коментарі відсутні

Студентам, спортсменам й іншим громадянам, які не підлягають мобілізації, можуть дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану. Відповідні проєкти законів внесли до Верховної Ради.

Однак є умова: виїзд вищевказаних осіб має бути погоджений із Територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Про це пише ТСН з посиланням на сайт ВР. 

У проєкті закону №9075 йдеться про внесення змін до Закону України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України” щодо особливостей виїзду за кордон в особливий період студентів та інших громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

У другому законопроєкті – про внесення змін до Закону України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України” щодо забезпечення українським спортсменам можливості виїжджати в умовах воєнного стану за кордон для участі у міжнародних змаганнях та інших спортивних заходах.

Вони передбачають, що особи повинні погодити виїзд за кордон з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки або взяти на себе офіційний обов’язок у тому, що вони повернуться в Україну не пізніше завершення терміну, на який вони не підлягають мобілізації, відповідно до норм чинного законодавства (або протягом 30 днів після виїзду за кордон).

До поважних причин повернення до України пізніше за дозволений термін входять:

  • заборона на виїзд із країни перебування;
  • стихійні лиха, катастрофи, аварії;
  • перебування на стаціонарному лікуванні;
  • виконання завдань в інтересах України;
  • інші обставини, які перешкоджають виїзду з країни перебування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа