<

Держдеп США запровадив візові санкції проти білоруських депутатів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:13 | 19.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
30
/ Коментарі відсутні

Державний департамент США оголосив про запровадження візових обмежень проти 25 осіб у білорусі, зокрема депутатів парламенту республіки, за переслідування опозиції й підрив демократії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні зовнішньополітичного відомства США, оприлюдненому 17-го січня, передає Укрінформ.

«Режим Лукашенка продовжує репресії проти білоруського народу та його демократичних устремлінь, зокрема через політично вмотивований заочний суд над лідером демократичної опозиції Світланою Тихановською та іншими демократичними активістами, а також через безпідставні звинувачення. Щоби відповісти на ці порушення прав людини, Держдепартамент оголошує про введення візових обмежень проти 25 осіб за їхню участь у підриві демократії», – зауважили в Держдепі.

Візові санкції США введено, зокрема, проти депутатів Національних зборів білорусі – за їхню роль в ухваленні закону про смертну кару для осіб, засуджених через ймовірні «спроби тероризму». Як підкреслили в Держдепартаменті США, ці звинувачення використовують «для придушення й залякування демократичної опозиції та громадянського суспільства».

При цьому у Вашингтоні підкреслили, що не стоятимуть осторонь, поки режим продовжує переслідувати й чинити репресії проти мирних протестувальників, демократичної опозиції, журналістів, профспілкових діячів, активістів, правозахисників і звичайних білорусів.

Додамо, що після сфальсифікованих виборів у білорусі 2020 року Держдепартамент США запровадив санкції проти майже 300 представників режиму, причетних до підриву демократії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок