<

Державною нагородою відзначили військового з Волині, який восьмий рік боронить Україну на Сході

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 25.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
588
/ Коментарі відсутні

Волинянин Микола Лавренчук отримав медаль «За військову службу Україні».

Відповідну нагороду йому вручив президент Володимир Зеленський під час параду до Дня Незалежності в Києві, – повідомляють Волинські новини.

Сержант Микола Лавренчук – той самий навідник кулемета КПВТ, який першим відкрив вогонь по ворогу в чотирнадцятому році.

За наказом командира роти Вадима Сухаревського, кулеметник погасив вогневу активність ворога і допоміг спецпризначенцям «Альфи». Фактично з першою чергою його кулемета і розпочалась активна фаза війни з російським окупантом.

Микола родом із Волині. На службу до бригади 80-ї окремої десантно-штурмової бригади він прийшов одразу після строкової, яку проходив у полку спеціального призначення. Коли почалась війна, їхню роту перекинули на схід. Зі своїм підрозділом він пройшов найгарячіші бої першого етапу війни львівських десантників – на підступах до Слов’янська, за Георгієвку, Лутугине, Хрящувате, Новосвітлівку, Красне, Круглик, Переможне та Луганський аеропорт.

Микола професійно займається швидкісною стрільбою, у складі команди бригади став переможцем минулорічної першості серед частин ДШВ і бронзовим призером першості Збройних Сил України.

У жовтні 2015 році Микола Лавренчук отримав відзнаку − Народний Герой України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер