<

Два паспорти, а громадянство одне: Міграційна служба впроваджує зміни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 16.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
5
/ 1 коментар

У Державній міграційній службі дозволять громадянам мати два паспорти, але «єдине громадянство» залишиться у Конституції України. Обмеження будуть діяти, зокрема, щодо паспортів Російської Федерації.

Про це в інтерв’ю Європейській правді заявив 16-го грудня голова ДМС Максим Соколюк.

“Конституційна норма про «єдине громадянство» збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати таких людей як громадян лише України, не зважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде у тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта”, — сказав Соколюк.

За словами глави ДМС, обмеження будуть діяти, зокрема, щодо Російської Федерації.

“Подвійне громадянство – це до певної міри програма імміграції в Україну.Ми втрачаємо населення, дуже багато втратили економічних мігрантів. А тому повинні запропонувати певним категоріям мігрантів: “Приїжджайте в Україну”. Зараз у світі у невеликому переліку країн є, за різними оцінками, від 5 до 15 мільйонів етнічних українців, які або народжені в Україні, або їхні батьки народилися в Україні. Багато з них знають українську. Їхня інтеграція у суспільство буде простою”, — додав він.

Також Соколюк розповів про деталі нововведень для бажаючих отримати громадянство України. На його думку, крім перевірки знань історії та мови, потрібно запровадити присягу громадянина України.

Як регулюється питання про громадянство в Україні

Згідно зі ст. 4 Конституції, “в Україні існує єдине громадянство”. Згідно з законом про громадянство, принцип єдиного громадянства “виключає можливість існування громадянства адміністративно-територіальних одиниць України”.

Йдеться про те, що не може бути громадянства, наприклад Львівської області чи Київської. Водночас у цьому ж законі йдеться про те, що добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави є підставою для втрати ним громадянства України.

Крім того, на таку службу не може вступити особа, яка має громадянство іншої держави, а якщо вона набула громадянство іншої держави, то має бути звільнена.

Згідно з чинним законодавством, контролювати кількість громадянств в українців дуже складно. Експерти зазначають, що єдиною можливістю для цього є перетин громадянином України кордону з паспортом іншої країни.




один коментар
  1. Ми втратили 14 тисяч не іммігрантів ( помилуй боже в кожного є знайомий чи родич ) який втратив родину , треба вирішувати , но там вже друзів не має є )!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер