<

Державна фіскальна служба тепер у підпорядкуванні безпосередньо уряду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 27.05.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На засіданні 23 травня Кабмін проголосував за перепідпорядкування Державної фіскальної служби (ДФС) безпосередньо уряду.

Про це пише видання  Дзеркало тижня  в суботу, 26 травня.

“Кабмін все-таки проголосував за перепідпорядкування ДФС безпосередньо Кабміну в обхід Мінфіну, за аналогією з Держаудитслужбою. Коли це рішення буде юридично оформлено, Гройсман зможе управляти фіскалами безпосередньо, окремими дорученнями, без зайвих очей і контролю”, – сказано у статті.

Джерело в уряді підтвердило агентству Інтерфакс-Україна інформацію про перепідпорядкування ДФС безпосередньо уряду, нагадавши, що така ситуація була за керівництва фіскальним відомством Ігорем Білоусом.

Водночас співрозмовник агентства рекомендував дочекатися офіційного опублікування відповідного рішення.

Крім того, за інформацією ZN.UA, уряд проголосував за внесення змін до регламенту Кабміну, згідно з яким Міністерство фінансів виключили з переліку відомств, чиє погодження обов’язкове для документів, що подаються на розгляд уряду.

“Прийняті минулої середи зміни регламенту в даному випадку не дозволять Мінфіну контролювати (і за необхідності блокувати) вирішення інших відомств про виділення коштів або зміну бюджетних програм. Тепер думку Мінфіну просто будуть брати до уваги”, – підкреслюється у статті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок