<

Держава в боргу перед волинянами майже на 3 мільйони за відмову від газу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:35 | 12.01.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заплановані 19 котелень на Волині перевели з газу на тверде паливо. Однак розрахунки проведені в межах 9 мільйонів гривень. Ще 3 мільйони з держбюджету не надійшли.

Нагадаємо, восени минулого року облдержадміністрація повідомляла, що в області коштом держави переобладнають 19 котелень в соціальних та медичних закладах для роботи з альтернативними видами палива, – пише інформаційне агенство Волинські Новини

За державну субвенцію запланували провести реконструкцію газових котелень на твердопаливні у школах сіл Льотниче, Хобултова, Вербка (Володимир-Волинський район), Видерта (Камінь-Каширський район), Садів та Ратнів (Луцький район), Велика Глуша (Любешівський район) та Ружин і Селець (Турійський район). У реєстрі також – встановлення енергозберігаючого обладнання у котельнях міст Луцьк, Володимир-Волинський та Ковель. Твердопаливне устаткування закуплять також і для закладів охорони здоров’я, зокрема – Ківерцівського медичному коледжі, обласного центру медико-санітарної первинної допомоги та наркодиспансеру.

На ці роботи держава пообіцяла виділити 12 мільйонів гривень. Але наприкінці жовтня в облдержадміністрації заявили: Волинь може втратити ці кошти, адже на той час було освоєно всього 800 тисяч гривень. Однак, як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Володимир Банада, за станом на 1 січня, всі заплановані роботи виконані. 17 котелень уже запрацювали, а 2 розташовані в Ковелі і будуть введені в експлуатацію найближчим часом.

З його слів, на деяких об’єктах навіть вдалося зекономити. Утім, не всі з обіцяних 12 мільйонів виплачені за виконані роботи. Держбюджет боргує Волині майже 3 мільйони гривень. Відтак, облдержадміністрація планує звернутися до Агентства з енергоефективності, аби нагадати обіцянки і просити розрахуватися з боргами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа