<

Держава спрямує на волинські «недобуди» більше 113 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:14 | 22.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Із Державного фонду регіонального розвитку на Волинь цьогоріч спрямують більше 113 мільйонів гривень, – пише «Волинська правда».

Про це йшлося під час наради у Волинській ОДА з питань реалізації інвестиційних проектів у 2017 році, – пише Волинська правда.

За словами начальника управління капітального управління Лілії Павлової, минулого тижня в ОДА відбувалася нарада щодо напрямків співпраці із нардепами від Волині. Співпраця, зокрема, стосується залучення народними обранцями коштів на добудову чи реконструкцію соціально-важливих об’єктів області.

«Управлінню капітального будівництва було доручено спільно з помічниками народних депутатів підготувати попередні переліки інвестпроектів, які будуть фінансуватися за рахунок коштів даної субвенції, тобто коштів, залучених в область народними депутатами», – каже Павлова.

Тож, було прийнято рішення підготувати та провести у першій декаді березня робочу зустріч голови ОДА з нардепами від Волині. Учасники зустрічі повинні розглянути погоджені пропозиції депутатів й місцевих органів самоврядування щодо реалізації інвестпроектів. Після цього загальний реєстр буде направлений на погодження у Кабмін.

Тим часом, УКБ вже підготувало попередній перелік зі 106 проектів, які мають фінансуватися із Державного фонду регіонального розвитку. Із них 18 проектів подані ОТГ, загальна сума яких становить більше 700 тисяч гривень. Серед усіх, 27 проектів – незавершені будівництва, сума яких становить близько 300 мільйонів гривень. Натомість 48 проектів сьогодні не включені до планових заходів реалізації, адже вони не були погоджені сесію обласної ради.

Крім того, згідно із розподілом коштів, із Державного фонду регіонального розвитку для Волині передбачено понад 113 мільйонів гривень.

Одночасно, додає Лілія Павлова, із Міністерства регіонального розвитку надійшли листи, в яких наголошено на доцільності концентрації коштів на відборі проектів, які мають фінансуватися за рахунок держбюджету. Тож, першочергово увага повинна спрямовуватися на об’єкти, які забезпечують проведення реформи децентралізації і підвищення їх конкурентоспроможності ОТГ. Це, зокрема, госпітальні округи, центри надання адмінпослуг та інші, реалізація яких сприяє створенню нових робочих місць та підвищення соціального статусу території.

До того ж, при відборі інвестиційних програм, Мінрегіон закликає не менше 10% коштів розподілених на регіони направити на спортивні проекти, енергоефективність державних та комунальних закладів, медичних закладів й розбудову мережі сервісних центрів надання адміністративних послуг. Тобто загалом на обов’язкові спрямування, каже Павлова, область повинна витратити 40% із субвенції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер