<

Депутати з Волині не воліють захищати рідну землю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:21 | 26.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Сході країни ситуація залишається особливо напруженою. А відтак мобілізація – питання номер один, адже за ним – незалежність, цілісність держави й, врешті, безпека кожного громадянина.

Здавалося б, цілком зрозуміло, що необхідно ставати на захист своєї землі, аби боронити не лише загальнонаціональні цінності та їх носії, але й в першу чергу – власні родини. Бо війна – не тут лише тому, що наші хлопці – там, – пише відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Одначе, якби не було прикро таке констатувати, мають місце випадки, коли практично все чоловіче населення виїздить до найближчого лісу, бо в селі… проводять оповіщення. Саме так трапилося у Малій Глуші Любешівського р-ну, про що й озвучили під час розширеної наради голови облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій, районних рад та військовими комісарами. Загалом же поважне товариство зібралося, аби підсумувати результати роботи першого етапу 4-ї хвилі мобілізації та окреслити завдання на другий етап.

Отож із першою хвилею волиняни фактично не впоралися: якщо військо потребувало 1254 військовозобов’язаних, то захищати рідну землю від агресора пішло лише 983-є. Не виконали й завдання щодо офіцерів: 117 із 141. А це – 83%.

Військові комісари нарікають на представників місцевого самоврядування, особливо на сільських та селищних голів, котрі фактично відмовляються проводити оповіщення, та навіть повідомляють односельчан, коли саме вручатимуть повістки. Зрозуміло, що місія представників влади глибинки – не з найприємніших, одначе того вимагає закон і безпека країни.

– Кличте сільських голів до себе на розмову, – наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Показуйте закон і розповідайте, яку відповідальність він передбачає.

Загалом же на медичний огляд станом на 24 лютого цього року прибули 5 тис. 814 чоловік. Придатними до військової служби виявилися лише 44 %, а це – 2 тис. 69 чоловік, непридатними – 34%, тобто 1 тис. 565 осіб, відстрочку на лікування дістали 10% – 456 чоловік, ще 41% (1 тис. 902 особи) направлені на додаткове медичне обстеження.

Якщо говорити про ситуацію в розрізі районів, то в лідерах – Маневицький та Любешівський. Саме тут із мобілізаційним завдання впоралися. Натомість на Володимир-Волинщині ситуація майже критична.

Ми не можемо забирати на Любешівщині у матері останнього сина, бо у Володимирі-Волинському майстерно уникають мобілізації! – підкреслив Володимир Гунчик. – Якщо ми займатимемося пошуками причин такого явища, а не виконанням завдання у рамках 4-ї хвилі мобілізації, то завтра стрілятимуть у нас. А серед причин – надто пізно військові комісари почали співпрацювати з правоохоронцями та силовиками. Зрештою, за ухиляння від мобілізації законом передбачено відповідальність.

Що цікаво, найчастіше не бажають ставати на захист вітчизни… представники влади. Якщо говорити мовою цифр, то, до прикладу, на території Шацького р–ну, лише одного депутата місцевого рівня мобілізовано. Решта або ж виявляються непридатними, або ж узагалі не проходять обстеження. І це при тому, що вони мали би бути взірцем виконання законів. Саме у Шацькому та Любомльському районах ситуація найгірша.

Отож, зважаючи на наявну картину волинської мобілізації, другий етап 4-ї хвилі не буде простим. Як повідомив т.в.о. військового комісара обласного військкомату Роман Кулик, необхідно поставити 825 військовозобов’язаних і, звісно, підтягнути хвости попереднього етапу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок