<

Депутати позбавили недоторканності Дубневича та дали згоду на його арешт: НАБУ вже вручило підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:06 | 31.10.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада на засіданні 31-го жовтня, задовольнила всі три подання Генпрокуратури щодо нардепа Ярослава Дубневича: на притягнення до відповідальності, затримання і дозвіл на арешт. Після чого Національне антикорупційне бюро вже вручило повідомлення про підозру у причетності до заволодіння 93 млн коштів акціонерного товариства “Укрзалізниця”.

Зняття недоторканності підтримали 332 нардепи. За затримання проголосував 241 нардеп, а за арешт 229, – повідомляє Корреспондент.

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що зібрано достатньо доказів, що дають підстави підозрювати, що, будучи народним депутатом восьмого скликання і перебуваючи на посаді голови Комітету ВР з питань транспорту, Дубневич був обізнаний про фінансовий стан Укрзалізниці і її потреби при проведенні державних закупівель.

Слідство вважає нардепа організатором корупційної схеми із заволодіння 93 млн грн Укрзалізниці.

Дубневич, в свою чергу, заявив, що в поданні ГПУ немає доказів дій, в яких його звинувачує прокуратура. Він вважає, що подання внесено з метою політичного популізму.

У ході розгляду стосовно Дубневича нардеп від Слуги народу Андрій Мотовиловець заявив, що був свідком корупційних дій Дубневича.

Після зняття недоторканості НАБУ вручило Дубневичу повідомлення про підозру про вчинення злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу, – повідомляють Українські Новини.

За версією слідства, дії депутата спричинили збитки державі у розмірі 93,277 млн гривень.

Нагадаємо, НАБУ і Служба безпеки України розслідує кілька кримінальних проваджень, в яких фігурують посадовці Укрзалізниці та компанії братів Дубневичів. Зокрема, про розкрадання газу на суму понад 1,4 млрд гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер