<

Депутати хочуть націоналізувати «Львівську вугільну компанію»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:38 | 22.04.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Львівську вугільну компанію можуть націоналізувати, відповідний законопроект мають намір зареєструвати вже найближчим часом. Про це заявила віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

За словами Сироїд, це необхідно зробити для того щоб «зберегти від знищення активи підприємства і захистити працівників шахт», – пише ZAXID.NET.

«Ми маємо ситуацію, коли у Червонограді Львівської області люди з вересня не отримують заробітної плати, тому що немає зв’язку із власником, котрий має виплатити їм гроші», – прокоментувала віце-спікер.

Власником «Львівської вугільної компанії», згідно з даними ресурсу SMIDA, є три луганські компанії, пов’язані з Наталією Королевською, екс –міністром соціальної політики – «Асп Трейд Груп» (16,7%), «Вантажно-транспортне управління» (22,8%) та «Іфорас» (23%), ще 37,5% належить державі через Фонд держмайна.

Щоправда, Фонд держмайна вже кілька років безуспішно намагається продати свою частку у підприємстві з огляду на його збитковість. Останній раз ФДМ виставило на продаж свої акції компанії 17 вересня 2014 року за стартовою ціною у 114,9 млн грн.

Разом з тим 16 лютого 2015 року слідчим відділом Сокальського РВ ГУ МВС України у Львівській області було відкрито кримінальне провадження щодо приватизації ВАТ «Львівська вугільна компанія». Справу порушено за ч.2 ст.363 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем».

Правоохоронці підозрюють, що працівники регіонального відділення Фонду держмайна у 2000 році занизили вартість оцінки майна ВАТ «Львівська вугільна компанія», що призвело до суттєвого зниження державної частки у статутному фонді  підприємства та заподіяло значну матеріальну шкоду державі. Заниження вартості відбулось на користь ЗАТ «Львівсистеменерго», яке в результаті  приватизації незаконно отримало акцій на 1,2 млн грн.

Це вже третя спроба правоохоронців розслідувати справу «Львівської вугільної компанії». Попередні провадження порушувались у 2009 та 2010 роках.

ВАТ «Львівська вугільна компанія» була створена на базі державного підприємства «Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська», що забезпечувала збагачення всього вугілля, яке видобувається в Червоноградському вугільному басейні.




один коментар
  1. Націоналізувати-значить повісити ще одне ярмо на шию простих платників податків,подальше зубожіння народу та сите жирне життя начальства Волиньвугілля та профспілкових крутеликів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер