<

Депутатці польського Сейму загрожує до 5 років в’язниці за «кнопкодавство»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 1.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Польщі прокуратура порушила справу щодо неособистого голосування депутата Сейму Малгожати Зверцан, повідомляє «Радіо Польща».

Під час голосування у парламенті 14 квітня з приводу кандидатури судді Конституційного суду депутат політичної групи «Кукіз’15» Зверцан проголосувала двічі – від свого імені і від імені депутата того ж формування Корнеля Моравецького.

За словами прокурора Міхала Дзеканского, справу було порушено за статтею 271 Кримінального кодексу Польщі, згідно з якою «держслужбовцю, який представив неправду в документі, що має юридичне значення», загрожує від 3 місяців до 5 років в’язниці.

Як зазначається, у рамках слідства будуть опитані свідки події. Крім того, в слідстві використовують відеозаписи засідань Сейму.

Прокурор повідомив, що кримінальну справу проти спікера Сейму не було порушено, як того вимагала опозиційна партія «Громадянська платформа». На думку партії, спікер винен у тому, що не перервав засідання після виявлення випадку неособистого голосування.

Парламентська група «Кукіз’15» вирішила виключити зі своїх лав Зверцан і закликала її здати мандат депутата. Також депутат Корнель Моравецький добровільно відмовився від членства в цій політичній групі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа