<

Депутата Верховної Ради Ігоря Гузя не пустили до Придністров’я

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:10 | 25.05.2016 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

 Народному депутату Ігорю Гузю 25-го травня не дозволили в’їхати на територію невизнаної Придністровської Молдовської Республіки. Волинський нардеп у рамках роботи комітету Верховної Ради у закордонних справах перебував із робочим візитом у Республіці Молдова.

Там відбулася низка зустрічей українських парламентарів, зокрема – з міністром закордонних справ Ліліан Дарій, віце-прем’єр міністром Георге Балан, депутатами молдовського парламенту, а також з представниками проєвропейської опозиції, зокрема – із колишнім прем’єр-міністром Юріє Лянке.

Відео можна переглянути ТУТ.

1936250_1389622774396817_8270351275298913367_n

Також в приміщенні Посольства України відбулася зустріч з українською діаспорою. Українці, що проживають в Придністров’ї, запросили Ігоря Гузя сьогодні відвідати Тирасполь.

Та на пункті пропуску на кордоні з Україною «Тирасполь— Гребеники» поблизу міста Бендери представники придністровського КДБ повідомили народному депутату, що  йому заборонено у в’їзді до Придністров’я, оскільки є у «списках осіб, в’їзд яких небажаний».

«Після моїх вимог надати якісь документи з цього приводу мене доправили в окреме приміщення, куди по черзі почали приїжджати керівники місцевого КДБ. Розмова велася про «Правий Сектор», Надію Савченко, Майдан, війну на Донбасі, жертви 2 травня 2014 року в Одесі. Таке враження, що зазомбовані КДБісти говорили виключно «темниками» з російських ЗМІ. Всю розмову записували на відеокамеру і тільки після довгих переговорів дозволили залишити території митного пункту», – коментує Ігор Гузь.

«На південних кордонах нашої країни знаходиться явно «ворожа» до України напівдержавна територія, яка тільки і чекає, як встромити ніж в спину. При тому, що в Придністров’ї проживає 33% українців», – зазначає депутат.

Ігор Гузь переконаний, що співпраця України з Придністров’ям, яке, безумовно, є невід’ємною частиною Республіки Молдова, повинно стати предметом обговорення Комітету Верховної Ради в закордонних справах за участі представників МЗС, СБУ та Служби зовнішньої розвідки.




коментарів: 2
  1. А якого … скрізь свого носа пхати?То в Білорусь,то в Придністроав”я не пускають.Значить він там не потрібний.В себе порядок наведи,а не в чужу хату пхайся.

  2. А Ввм відомо, що кожен депутат працює в певному комітеті? А відомо Вам яка сфера діяльності комітету у закордонних справах? Взнайте, а тоді розказуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер