<

Дениса Шмигаля призначили новим прем’єр-міністром України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:53 | 4.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

На позачерговому засіданні 4-го березня Верховна Рада України призначила прем’єр-міністром Дениса Шмигаля, міністра розвитку громад. До цього він працював топ-менеджером компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова.

За відповідне рішення проголосував 291 депутат, – інформує hromadske.

Жодного голосу за цю кандидатуру не дали фракції “Голос”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина” та “Опозиційна платформа — за життя”.

Шмигаль перед голосуванням заявив, що основні моменти, через які він погодився на цю посаду і які треба виправляти: економічне падіння, ризики бюджетної кризи, стан промисловості, медицини, соціального захисту населення, питання енергетичної безпеки країни, комунальних платежів й найголовніше — рівень добробуту громадян.

Він уточнив, що перед новим Кабміном стоятимуть ті самі завдання, які президент Зеленський поставив уряду Гончарука у серпні 2019 року, але що “не доведено до кінця”.

“Це продовження децентралізації, створення сприятливого інвестиційного клімату, здобуття енергоефективності, розбудова промисловості, аграрного сектору та інфраструктури. Покращення якості медицини та освіти. І найважливіше — зміцнення безпеки та оборони, завершення війна на Донбасі і повернення анексованого Криму”, — сказав новий прем’єр.

Запустити економіку Шмигаль хоче програмою великого будівництва, дешевими кредитами для бізнесу, іпотечними кредитами, цифровізацією та діджиталізацією державних процесів.

Також прем’єр заявив про необхідність зменшити деякі статті видатків бюджету та створити комплексну систему протидії коронавірусу.

Шмигаль наголосив, що курс влади залишається незмінним, зокрема це програма партії “Слуга народу” та президента.

Після голосування депутати пішли на засідання фракцій. Правляча політсила вирішуватиме, хто увійде до складу нового уряду.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за відставку Гончарука.




коментарів: 3
  1. А зарплати зменшити не хоче начальнику укрпошти, залізниці, інших міністрів і замів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок