<

День Волі у Білорусії: поліція масово затримує людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:08 | 25.03.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Мінську біля Академії наук у День Волі міліція проводить затримання. 

За даними Білоруського партизану, людей білі Академії дуже мало, набагато більше ОМОНу, – з посиланням на місцеві ЗМІ пише Українська Правда.

Як повідомляє ТUТ. by, одиночні затримання проходять на місці, де має відбутися мітинг до Дня Волі, також масово затримують людей на вулиці Кузьми Чорного.

Також затримано журналістів “Комсомольської правди” Ірина Козлик, Дар’я Путейко і Анна Рибчинська, які вели трансляцію з Дня Волі. Документи ОМОН дивитися відмовляється.

“ОМОН пропонує журналістам триматися ближче до міліціонерів у синіх жилетах — “так ви будете у безпеці”, – зазначає видання .

Також у в Гомелі затримано кореспондентів TUT.BY Івана Ярівановіча та Олену Бичкову. Згодом стало відомо, що затриманих журналістів звільнено.

У метрополітені Мінська повідомили, що з 13:07 станції “Академия наук”, “Площадь Якуба Коласа” та “Парк Челюскинцев” тимчасово закриті на вхід та вихід пасажирів, поїзди курсують через станції без зупинки.

  1. “У центрі Мінська – проблеми зі стільниковим зв’язком. Основна група мітингувальників перебуває на площі Перемоги. Навколо площі – автозаки. Туди саджають практично усіх, хто виходить з підземних переходів в районі площі Перемоги”, – повідомляє TUT.by.

Також зазначається, що ОМОН заблокував проспект в районі БНТУ.

“Біля ЦУМу пакують людей в автозаки. Кілька сотень осіб взято в кільце на площі Якуба Коласа. Їх попереджають про можливість фізичного впливу та пропонують розійтися, але розійтися можна фактично тільки в автозак. … Біля площі Перемоги затримали кілька десятків осіб. … Рахунок затриманих йде на сотні. Також затримано кореспондента TUT.BY Артема Шрайбмана”, – повідомляє видання.

Станом на 14:36 за місцевим часом акція у Мінську завершилася: “Від площі Перемоги до Жовтневої не дійшли – частина людей була розігнана, частина – затримана… У дворах в районі площі Перемоги людей хапають досі”.

За даними ТUT.by, більшість трансляцій, які вели білоруські ЗМІ, припинено, від Академії наук людей відтісняють до вул.Сурганова і по ходу затримують всіх, хто зупиняється. Поки до Академії наук не пускають людей, вони збираються в районі площі Якуба Коласа, де вже вишикувалася колона з прапорами – близько 1000 осіб. Люди йдуть і скандують “Живе Білорусь” і “Ганьба!”.

Разом з тим 25 березня близько 13:00 в офіс, де розміщена громадська приймальня правозахисного центру “Весна”, який позбавили реєстрації, увірвалися співробітники ОМОН. На сайті організації повідомили, що людей поклали обличчям на підлогу, в офісі зламано двері, проводиться обшук.
Згодом стало відомо, що під час обшуку було затримано 57 осіб, що перебували у офісі, їх відвезли до Першотравневого РУВС, також затримано громадян Франції, представників Front line defenders, та правозахисник Олесь Бялецький.

Також за повідомленням TUT.by, у Вітебську вранці 25 березня згорів автозак, про інцидент стало відомо з соцмереж. Очевидці пишуть, що загоряння автомобіля сталося біля моста імені Блохіна. Постраждалих внаслідок інциденту немає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок