<

Декларація із сімейним лікарем: що робити тим, хто не встиг підписати її до 1 квітня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 30.03.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У понеділок 1 квітня виповниться рівно рік, як запустилася медреформа. За цей час свого лікаря обрали більше половини українців – а саме 26 млн людей.

Про це повідомляють Факти.

І нині в лікарнях справжній ажіотаж: багато хто думає, що це останній день аби обрати лікаря. Насправді ж з 1 квітня МОЗ змінює правила фінансування медустанов, і тим хто хоче без проблем отримувати послуги – треба укласти декларацію. Та зробити це можна і пізніше – адже акція безстрокова.

Записатись до лікаря через інтернет  можна на сервісі HELSI. Просто обираєте потрібного фахівця – за профілем, прізвищем чи лікарнею, зручний час  і готово.

На цій же сторінці – і картка пацієнта, замість колись паперових. Сюди лікар вносить дані про скарги хворого, історію недуги та призначення.

А пацієнт у будь-який момент цю картку може переглянути.

Підписати декларацію можна не лише в державних, а й у приватних клініках, які уклали договір із Національною службою здоров’я. Їм за кожного пацієнта держава платить таку ж суму – 370 грн на рік. І гарантує перелік безкоштовних послуг.




коментарів: 2
  1. Просто обираєте потрібного фахівця – за профілем, прізвищем чи лікарнею, зручний час і готово…..для нововолинска не актуально(((

  2. Чому н! хто не пише, що зг! дно нових медпорядкыв вводиться поняття п!дл!ток для д!тей 10-16 рок!в, той-та п!дл!ток маэ право самост!йно обирати л!каря,ходити на прийом та збер!гати мед таэмницю в!д батьк!в включно та юридично….бо то ж не дитина,а вже п!дл!ток /!!!!!добавте культ.секс просвет й ,,ти маэш право,, Читайте що пидписуете. Там э ще графа-даю право на знеособлення особистости …що б то значило????!!!!! Ликари купились на зарплати,яки и так заслуговують.а громадяни на безковтовну и якисну медицину-на яку и так праплачують податками и заслуговують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця