<

Дефолт Приватбанку та Ощадбанку за єврооблігаціями майже неминучий – Fitch

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 11.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Приватбанку та Ощадбанку.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ)Приватбанку та Ощадбанку з “ССС” і “СС” відповідно до “С”. Про це йдеться в повідомленні агентства у п’ятницю, 10 липня, – пише Корреспондент.

“Зниження довгострокового РДЕ в іноземній валюті відображає думку Fitch про неминучість дефолту за деякими борговими зобов’язаннями банків, номінованих в євроболігаціях. Це випливає зі згоди з боку банків продовжити терміни погашення цих облігацій. Водночас, Fitch визнає, що банки продовжують обслуговувати свої інші зобов’язання, включаючи депозити клієнтів”, – зауважилив агентстві.

Водночас,в прес-службі Ощадбанку назвали “технічним” зниження рейтингу за єврооблігаціями агентством Fitch.

“Дане зниження є чисто технічним. Крім того, як зазначило агентство, рейтинги банку будуть переглянуті у бік підвищення протягом короткого часу після завершення процесу зміни умов/обміну єврооблігацій банку”, – йдеться в повідомленні.

В Ощадбанку наголосили, що зміна рейтингу здійснювалася у відповідності зі стандартними процедурами, які застосовуються Fitch в таких випадках. Інші рейтинги банку, які не мають відношення до зміни умов/обміну єврооблігацій, залишилися на тому ж рівні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця