<

ДБР затримало підприємців і військових, які за завищеними цінами продавали продукти для ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 2.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
326
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці затримали п’ятьох людей, яких підозрюють у тому, що вони продавали для Міноборони продукти, зокрема яйця, за завищеними цінами.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

До групи з 5 людей входили представники підприємств-постачальників і військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Також затримали військового, який вів так звану чорну бухгалтерію, кажуть слідчі.

Затримання відбулося у межах масштабного розслідування щодо забезпечення військових. У ДБР зазначають, що, крім продажу продуктів за завищеними цінами, фірма влаштовувала й інші схеми.

Зокрема до фінансово-господарських документів вносились неправдиві дані про отримання військовою частиною продуктів на свій склад, коли насправді нічого не поставлялося. Потім продукти, яких і не було, списували — начебто їх спожили солдати.

За даними ДБР, діяльність зловмисників завдала збитків на понад 4,6 мільйона гривень. Зекономлені кошти, які Міноборони переводило на рахунки підприємства, учасники схеми ділили між собою.

Під час обшуків правоохоронці вже вилучили чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та понад 1 мільйон гривень готівкою.

Наразі для затриманих готують повідомлення про підозру та клопотання про взяття під варту як запобіжний захід. Попередньо справу кваліфікували як привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, яке було ввірене людині. За це загрожує до 12 років за ґратами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер