<

ДБР розслідує розтрату понад 1 млн грн керівництвом партії «Голос»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:25 | 4.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
189
/ Коментарі відсутні

Державне бюро розслідувань повідомило, що розслідує можливу розтрату бюджетних понад 1 мільйон гривень керівництвом партії «Голос».

Кримінальне провадження за статтями порушення порядку фінансування партії і присвоєння, розтрата майна в особливо великих розмірах розпочато за результатами аналізу Нацагентства щодо запобігання корупції, яке виявило неточності у звітності партії, – повідомляє Бабель.

У НАЗК виявили, що укладені керівництвом «Голосу» договори з низкою ФОП щодо надання послуг мають ознаки фіктивності.

У ДБР заявили, що допитали низку свідків та народних депутатів. Там додали, що винуватцям загрожує до 12 років із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

За інформацією журналістів, голова партії Кіра Рудик зараз на допиті у ГБР. На допит її викликали 2 лютого.

Сама Рудик підтвердила, що йде на допит. Справу вона повʼязує із політикою, критикою чинної влади та підтримкою Петра Порошенка, якого підозрюють у держзраді. Також вона заявила, що розслідувати такі питання має Національне антикорупційне бюро, а не Держбюро.

«Цю справу закрили 2020 року, а зараз перевідкрило ДБР. Я не думаю, що це збіг. З адвокатами хочемо почути, чому ця справа з’явилася, які претензії до нас є. У нас триває суд із НАЗК, який стверджує, що є порушення у звітах «Голосу». Ми не згодні, адже НАЗК давно є ручним органом Банкової», — заявила Рудик.

Нагадаємо, у березні 2021 року Нацагентство з питань запобігання корупції позбавило «Голос» державного фінансування, звинувативши партію у нецільовому використанні коштів. Вже у листопаді агентство повернуло державне фінансування політичної партії.

Тоді ж депутатське обʼєднання у Верховній Раді «Справедливість», яке складається з колишніх членів партії «Голос», звинуватило керівництво «Голосу» у розтраті 1,3 млн гривень з державного бюджету.

Національне агентство із запобігання корупції раніше встановило, що «Голос» замовив у низки ФОПів послуги на понад 1,3 млн гривень, але у фінзвітності немає доказів надання замовлених послуг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа