<

ДБР проводить обшуки у керівництва податкової Києва

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 1.02.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
167
/ коментарі 3

Державне бюро розслідувань 1-го лютого проводить обшуки у керівництва столичної податкової.

Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на співрозмовниківв правоохоронних органах та пресслужбу ДБР.

Слідчі дії зокрема проходять у в.о. голови податкової служби Києва та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м.Києві.

За інформацією джерел у правоохоронних органах, слідчі Бюро розслідують факт незаконного отримання відшкодування ПДВ з державного бюджету, у тому числі шляхом зловживання владою та службовим становищем представниками податкових органів.

У ДБР пізніше повідомили, що викрили керівницю податкової служби Києва Оксану Дутій на багатомільйонних оборудках.

За даними слідства, зловживаючи владою та службовим становищем, виконуюча обов’язки начальника столичної податкової вона за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

Зокрема, Дутій є головою Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки, наголошують у Бюро.

Крім того, за оперативними даними вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи.

За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн.

В іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті яких тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн.

Посадовці податкової “не помічають” цих схем, підтримують їх існування або напряму беруть в них участь за систематичне отримання оплати своїх “послуг”, наголосили в ДБР.

Вказано, що також оперативники ДБР досліджують спосіб життя в. о. начальниці Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, який не відповідає рівню її офіційних доходів.




коментарів: 3
  1. Ось вони де, податки шахтарів застрягли! Потім чекаємо обіцяного зарахування стажу 3,5 року! Дякувати, тиждень тому зарахували стаж за 2019 рік. Чушь, бред, но це так!

  2. А податкові на місцях ,навіть малих міст нічим не різняться від київських ,вся цйця наволоч корумпована ,як суди і інші чиновники .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер