<

ДБР повідомило про нову підозру Януковичу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 5.11.2021 / Новини / /
Перегляди
261
/ коментарів 6

5-го листопада слідчий Державного бюро розслідувань повідомив про підозру експрезиденту України Віктору Януковичу, як очільнику організованої злочинної групи.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора .

“Повідомлення про підозру відповідно до вимог ч. 1 ст. 278 КПК України, направлено за останніми відомими місцями проживання експрезидента.

Також на виконання ч. 2 ст. 297-5 КПК України з метою належного забезпечення підозрюваному права на захист, копії письмового повідомлення про підозру вручені його захисникам”, – йдеться в повідомленні.

За версією слідства, до складу групи входили колишні високопосадовці МВС, СБУ та Збройних Сил України. Всі вони підозрюються у вчиненні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень під час масових акцій протесту, які проходили у центрі Києва з 18-го по 20-те лютого 2014-го року, а саме:

  • вчиненні терористичного акту з метою залякування населення, що призвело до настання тяжких наслідків та загибелі людей;
  • спричиненні учасникам акцій протесту тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства з використанням вогнепальної зброї та спецзасобів;
  • перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням зброї та спеціальних засобів та спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним та громадським інтересам та інтересам юридичних осіб;
  • незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.  

Наголошується, що через дії цієї організованої лише у зазначений період загинуло 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Ухвалою слідчого судді за результатами розгляду клопотання слідчого ДБР 2-го серпня надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно головного підозрюваного.

Також наразі слідчим суддею розглядається клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.




коментарів: 6
  1. Глянув на фото–серце радісно тьохнуло!!! Дядя Вітя, невже назад? А прочитав заголовок–все опустилось і світ знову став сірим. Ех-х-х…

  2. Та що ви коєте ??? Якубовіч певно уже всі ручки з олівцями попереламував зі страху та відчаю!!!

  3. Те, що олівці ломав-то півбіди. А от після нього стільки дров наломали, що ще три покоління буде це все розгрібати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця