<

Данилюк заявив, що з липня «Роттердам+» зникне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:34 | 2.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Секретар РНБО Олександр Данилюк запевнив, що з 1-го липня схема заробітку “Роттердам +” просто зникне.

“Роттердам +” – це методика формування ціни на вугілля при виробництві електроенергії на теплових електростанціях в Україні, – інформує 24-тий канал.

Якщо це рішення набуде чинності, всі ті, від кого залежить впровадження ринку електроенергії, мають низку ризиків, сказав Данилюк на брифінгу. Щоб зменшити негативний ефект на українців та економіку країни, вони повинні працювати цілодобово і нести свою відповідальність.

Секретар РНБО наголосив, що в разі відтермінування закону про ринок електроенергії, повинна відбутися зустріч з депутатами Верховної Ради і це питання має стати пріоритетним.

На 1 липня запланований запуск закону “Про ринок електричної енергії”, який схвалили ще в 2017 році. Закон має ввести нову модель ринку електроенергії: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.

24-го травня представництво Євросоюзу та ЄБРР рекомендували відтермінувати впровадження нового ринку електроенергії, проте український парламент провалив розгляд законопроекту про відтермінування.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа