<

Дах протікає, на стінах грибок: обласні депутати відвідали музей Липинського в Затурцях, який потребує ремонту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:48 | 17.06.2021 / Новини / , , , , /
Перегляди
353
/ Коментарі відсутні

16-го червня депутати Волинської обласної ради Андрій Бокоч, Валентин Кошельник, Ярослав Матвійчук та Юрій Сиротюк відвідали Затурцівську спецшколу «Центр освіти» та меморіальний музей того ж села, що у Володимир-Волинському районі.

У Затурцівській спеціальній школі Волинської області “Центр освіти” навчається 150 дітей з легкими вадами розвитку зі всієї області. Діти навчаються та живуть в хороших умовах.

Директриса школи Лариса Лопухович розповіла, що співробітники та учні всім забезпечені, лише шукають кошти на нові вікна у приміщенні.

Спецшкола розраховує на вільні лишки громади для покращення умов навчання. Попри це керівництво відкрите для допомоги з обласного бюджету. Директорка сказала, що звернеться за фінансовою допомогою для школи в область.

До “Центру освіти” два рази приїздила делегація з Німеччини, яка привезла допомогу. Школі передали два деревообробні станки та інший навчальний інвентар.

Далі обласні депутати завітали до головної пам’ятки села Затурці – музею імені В’ячеслава Липинського.

Десять років тому з історичної пам’ятки, садиби родини Липинських, побудували меморіальний музей. Зараз там працює дев’ять співробітників.

Завідувачка музею Віра Чопко провела екскурсію для депутатів та розповіла про потреби в ремонті будівлі. Адже від її стану залежить збереження експозиції.

Дах музею протікає, стіни уражені грибком та в деяких місцях пішли тріщини. Підвал напівзруйновано, зі стін відвалюється цегла. Цей вигляд аж ніяк не личить місцю історії та культури.

Депутати повідомили робітників культурного осередку села, що доноситимуть обласній раді потребу музею в фінансах та капітальному ремонті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер