<

Цигарки «зашили» у палетах: на митному посту «Ковель» виявили контрабанду на 18 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 15.06.2021 / Новини / /
Перегляди
1730
/ 1 коментар

СБУ викрила канал незаконного переправлення за кордон оптових партій лісопродукції та іноземних тютюнових виробів. Вартість вилученого товару становить понад 18 млн грн. Контрабандні цигарки ділки приховали у штучних порожнинах пиломатеріалів.

Встановлено, що контрабандну діяльність організували декілька мешканців західних регіонів України. Для маскування схеми учасники групи завантажували контрабандний товар на території афілійованої комерційної структури у Львівській області, – повідомляє пресслужба СБУ Волині.

Подальше митне оформлення лісопродукції ділки здійснювали за підробленими документами на Волині. На митному посту «Ковель» правоохоронці затримали вантажівку контрабандистів і вилучили з неї понад 500 ящиків цигарок іноземного виробництва, більше ніж 300 м 3 деревини і документи, оформлені на підставних осіб.

Слідчі органів безпеки розпочали кримінальне провадження за ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності. Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ у Волинській області за координацією ГУ КЗЕ СБУ, спільно з Луцьким прикордонним загоном за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.




один коментар
  1. То зараз стараються висвітлювати кожен подібний випадок контрабанди а прикиньте на яку суму було вивезено того добра до Європи з початку нєзалєжності і так десь орієнтовно до 2016р. .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер