<

Цього року в Україні скоротять 30% штату чиновників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 15.09.2022 / Новини / /
Перегляди
251
/ коментарі 3

Цього року в Україні планується скоротити 30% всього штату чиновників – не лише в структурі міністерств, але і в структурі інспекцій, центральних органів виконавчої влади.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції сьогодні в Києві, передає УНІАН.

«Упродовж останнього часу, приблизно два місяці, ми працюємо над функціональним обстеженням вертикалі кожного міністерства… Це функціональне обстеження полягає в тому, що ми дивимося на функції держави, які виконує те чи те міністерство як галузева структура, що виконує певні функції держави.

Таких функцій є доволі багато, у різних міністерства вони коливаються від кількох десятків до кількох тисяч. Серед цих функцій є такі, що застаріли, і вже ніколи не будуть державою виконуватися в тому об’ємі чи напрямках, в яких виконувалися раніше», – пояснив Шмигаль.

За його словами, це пов’язано з різними причинами, зокрема з війною та цифровізацією послуг.

«На базі цих функціональних обстежень, які ми робимо також із залученням аудиторів, професійних команд, ми будемо приймати рішення про умови тих або тих функцій, передачу їх на нижчий рівень, в агентства або на місцевий рівень.

Це дозволяє нам вже сьогодні говорити про можливість 30% скорочення загалом всього штату чиновників по державі. Не лише в структурі міністерств, але і в структурі інспекцій, центральних органів виконавчої влади тощо по багатьом напрямках», – розповів очільник уряду.

Він також повідомив, що станом на сьогодні таким чином цього року вже скорочено близько 8 тис. чиновників.

«Попереду у нас ще декілька десятків тисяч скорочень вакансій та чиновників», – додав він.




коментарів: 3
  1. Ще б у мене на підприємстві трохи того недолугого начальства скоротили, а то на кожного трудягу припадає по два-три начальника)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер